Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174'üncü yıldönümü nedeniyle Vilayet Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Tören, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Doğanay'ın Atatürk anıtına çelek sunmasıyla başladı.
BAŞARILI OPERASYONLAR
Çelenk sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu. Daha sonra açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, 'Kurulduğu tarihten günümüze vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla özveri ve azimle çalışan emniyet teşkilatımız bundan sonra da çağın gereklerine göre kendini yenileyerek demokratik değerler, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı gözeten bir anlayışla görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirecektir. Polis teşkilatını kuruluşunun 174'üncü yılında suç ve suçlulara yönelik yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla şehrimizi dünyanın en güvenilir şehirler sıralamasında üst sıralarda yer almasını sağlamıştır' dedi.
VALİ'YE ZİYARET
Vilayet Meydanındaki törenin ardından İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Şehit Komiser Yardımcısı Oktay İzgi'nin oğlu Hikmet Can İzgi ve beraberindeki heyet ile birlikte Türk Polis Teşkilatının 174'üncü Kuruluş Yıldönümü sebebiyle Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.
BÜYÜK DESTEK
Sözlerine Polis Bayramı'nı kutlayarak başlayarak Vali Özdemir Çakacak, 'Türk Polis Teşkilatı 174 yıldır hizmet vermekte. 24 saat aralıksız. Bizim devlet sistemimiz içerisinde bazı kurumlar vardır ki çok eski bir geçmişe sahiptir. Polis Teşkilatı da bu kurumlarımızdan biridir. 174 yıllık birikim ve tecrübe. Tabi tecrübenin getirdiği başarılarla doludur' şeklinde konuştu. 'Polis gücünü kanunlarımızdan ve vatandaşımızdan alır' diyen Çakacak, 'Eskişehir örneğinde olduğu gibi. Emniyet Müdürlüğümüzün Eskişehir halkının huzur ve refahı için önemli görevlere imza atmakta. Eskişehir halkının da büyük desteğini almakta. Başarısında en büyük destek tabi halkımızın polise olan güvenidir. Polisler görevlerini yerine getirirken gerektiğinde canını ortaya koyuyor. Ben görev başında şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, onları şükranla anıyorum. Tüm Emniyet personelinin Polis Bayramını tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.
ÇALIŞAN TEŞKİLAT
İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de, 'Biz ilk ziyaretimizi mülki amirimiz olan Sayın Valimize yapalım dedik. Her zaman desteklerinizi ve yardımlarınızı yanımızda görüyoruz biz. 24 saat üzerinde çalışan, yoğun mesai içerisinde çalışan bir teşkilatız. Ben bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum' dedi. Ziyarette Şehit Komiser Yardımcısı Oktay İzgi'nin oğlu Hikmet Can İzgi de, Vali Çakacak'a çiçek takdim etti. HM
Editör: TE Bilisim