Odunpazarı Belediyesi'nin Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi, dünya çapındaki yenilikçi projeleri onurlandırmak üzere bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Leaf International Awards 2017'de dünyanın önemli şehirlerinden projeler ile finale kaldı. Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi 'Kentsel Tasarım' ve 'Yılın Şehir Planlama ve Geliştirme Projesi' kategorilerinde, 21 Eylül'de Londra'da gerçekleşen 'LEAF (Leading European Architecture Forum) Awards' finalinde; Brezilya, İtalya, Hollanda ve Çin'i geride bırakarak 'Yılın Kentsel Tasarım Projesi' ödülünü aldı. Archigram kurucusu Sir Peter Cook ile birlikte Zaha Hadid Architects, BIG (Bjarke Ingels Group), Perkins + Will ve Aedas gibi dünyaca ünlü mimarlık ofislerinin yönetici mimarlarının da jürisinde olduğu LEAF Awards 2017'de Hamamyolu Projesi; pek çok projeyi geride bıraktı.

BAŞKAN KURT'A TAKDİM ETTİ
Londra'dan ayağının tozu ile Eskişehir'e gelen mimar Kerem Yazgan, 'Leaf International Awards 2017'de aldığı 'Yılın Kentsel Tasarım Projesi' ödülünü Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a getirdi. Kerem Yazgan ile Başkan Kurt önce birlikte Hamamyolu Caddesi'nde gerçekleşen çalışmaları inceledi. Yazgan, gezinin ardından da Odunpazarı Belediyesine gelerek Başkan Kurt'a 'Yılın Kentsel Tasarım Projesi' takdim etti. Başkan Kurt'un makamında gerçekleşen ziyarette Kerem Yazgan ve ekibi katıldı.

'DÜNYA ÇAPINDA PROJE'
Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi'nin aldığı ödülle ilgili konuşan Başkan Kurt, 'Biz zaten projenin başından itibaren bu projenin iddialı bir proje olduğunu, Eskişehir'in kentsel yaşamını ciddi anlamda etkileyeceğini ve değiştireceğini söylüyorduk. En kısa zamanda bitirip, Eskişehirlileri dünya çapında bir proje ile tanıştıracağız. Eskişehir'e insanların gelmesi için bir sebep daha olacak, bu da Hamamyolu Projesidir' dedi. Projenin mimarı Kerem Yazgan ise aldığı ödül ve proje ile ilgli şunları söyledi: 'Bu projenin kente dair yapılmış ve kente katkı için yapılmış çok önemli bir proje olduğunu uluslararası jüri de gördü. Öncelikle finale kaldı. Dünyanın önemli projelerini geçerek birinci oldu. Bu ödül bu projenin kültürel olarak da önemini gösterdi.' HM
Editör: TE Bilisim