İl Emniyet Müdürü Engin Dinç gazetemizin 2 Ağustos'ta 'Mutlu Günde Haraç Tehditi' haberiyle haraç alma ve hırsızlık olaylarını gündeme getirdiği Yeşiltepe Mahallesi'nde halkla toplantı yaptı. Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, Sonhaber'in gündeme taşıdığı düğünlerde haraç toplayan şahsın yakalandığını belirterek; 'Emniyet Müdürüm sağ olsun buraya kadar geldi. Sorunlarımızı dinledi. Bundan sonra düğün olduğu zamanlar ekipler daha sık mahallemizde devriye gezecekler. Kendilerinden söz aldık' diye konuştu. Dün Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deneyimli Kafe'de mahallenin sıkıntılarını dinlemek için emniyet görevlileri vatandaşlarla buluştu. Toplantıya Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Asayiş Birimlerinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Korkut Aydın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Terzi, Asayiş Şube Müdürü Serkan Gökırmak, Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Malat, Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Selçuk Yılmaz ve mahalle sakinleri katıldı.

YÜZDE 80 ORANINDA
Vatandaşları tek tek dinleyen ve sorunları not alan Engin Dinç, özellikle vatandaşların asayişle ilgili sorunlarına en kısa zamanda kesin çözümler bulacaklarını, mahalledeki polisin görünürlüğünün son zamanlarda arttığını ve sıkıntıların yüzde 80 oranında çözüme kavuştuğunu belirtti. Vatandaşların en büyük sorunu olan hırsızlığa önlem amacıyla istedikleri mobese kameraları hakkında da müjdeli haberi veren Dinç, 'İç İşleri Bakanlığımız Türkiye'deki bütün mobese direklerini yenileniyor. Burayı da mobese kapsamına aldık. İnşallah Ekim sonu, Kasım başı gibi buradaki mobeseler yapılacak. Bizim birinci amacımız sizlere hizmet etmek. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımız. Elimizdeki kaynaklarla bu sorunları çözmeye çalışıyoruz' dedi.

ALANDA DAHA ÇOK POLİS OLACAK
Hırsızlık sorunu üzerine de vatandaşları uyaran Dinç, 15 - 20 gündür yeni bir kadro ile çalışmaya başladık. Alanda daha çok polis memuru görebileceğiniz bir çalışma şeklimiz olacak. Pazartesinden itibaren bu sistem başlayacak. İl genelindeki polis sayımız 2570. Hem ilçede hem il merkezinde bu polis arkadaşlarımızla hizmet vermeye çalışıyoruz. İnanın elimizden geleni yapıyoruz. Yavaş yavaş bu sorunlar ortadan kalkacak' şeklinde konuştu.

PARK EKİPLERİ OLUŞTURULDU
Mahalleye karakol isteyen ve parkların akşam 21:00'den sonra aileler tarafından kullanılamadığını, bazılarının farklı amaçlar için parklara geldiğini anlatan vatandaşlar, parkların denetlenmesini de talep etti. Bundan sonra 'Park Ekipleri' oluşturacaklarını açıklayan Dinç, ''Park Ekipleri' uygulanmaya başlandı. Bunlar sivil ekiplerden oluşuyor. Şarhöyük tarafında uygulanma başlandı ama bu uygulamayı burada da artıralım. Sorunları tek tek not aldık. Bir - bir buçuk ay sonra tekrar toplantı yapacağız. Yapılanları yapılmayanları tekrar konuşacağız' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim