Hararetli toplantıların ana konusu yönetim olarak nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinin kararlaştırılmasıydı. Fuat Çapa'nın devam edip etmeyeceği de sık sık konuşuldu.

Ayrışmalar oluştu
Eskişehirspor'da gündem önce 8 imza ile alınan ardından yine 8 imza ile iptal ettirilen Genel Kurul. Görevi bırakmak istemediği sürekli belirten mevcut başkan Osman Taş, 3 Eylül'de alınan Genel Kurul kararını bir gün sonra topladığı 8 imza ile iptal ettirmişti. Genel Kurul için imza veren yöneticilerden bazıları iptal için de imza verdi. Camiada bir günde oluşan bu ayrışmaların kulübe daha fazla zarar vermemesi için toplantılar yapıldı.

Tekrar Başkan oldu
İlk olarak 6 Eylül akşamı Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde buluşan yöneticiler uzun süren bir toplantı gerçekleştirmişti. Bu toplantıda Osman Taş görevden ayrılmayacağını devam edeceğini üstüne basa basa belirtmişti. O akşam Taş'ın görevde kalıp yola devam edeceği netlik kazandı. İmzalar sonrası önce Genel Kurul iptal edildi. Ardından Osman Taş imzalar sonrası tekrar kulübün başkanı oldu.

Tüm yöneticiler katıldı
İkinci toplantı ise dün (7 Eylül) yapıldı. Bu seferki toplantı geniş kapsamlı oldu. Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'ndeki toplantıya Başkan Osman Taş, yöneticiler, disiplin, denetim ve sicil kurulu üyeleri de katıldı. Sabah 09.30'da başlayan toplantı bir hayli hararetli geçti. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda kulübün içinde bulunduğu durum değerlendirildi. Genel kurulun iptali sonrası nasıl bir yol haritası izleneceği masaya yatırıldı.

Çapa'nın yanına gittiler
Toplantının ardından denetim kurulu, disiplin kurulu ve sicil kurulu üyeleri Teknik Direktör Fuat Çapa'nın yanına gitti. Camianın zor günlerde bütünlüğünü koruması açısından ayrılıkların yaşanmadan yola devam edilmesi gerektiği belirtildi.

Olumlu bir hava esti
Başkan Osman Taş ile Fuat Çapa arasındaki gerilimin kulübün zararına olacağı gündem konularından biriydi. İkilinin Es Es'in menfaatleri doğrultusunda geçmişe bir sünger çekip tekrar yola devam etmesi gerektiği mesajı verildi. Net bir karar alınmasa da ortamda olumlu bir havanın estiği gelen haberler arasında. İkinci toplantı ise sicil ve denetim kurulu üyelerinin toplantının yapıldığı odaya dönmesi ile gerçekleşti.

Erdoğan'la görüşemediler
Dün günün ikinci toplantısı kısa sürdü. Toplantının ardından yönetici ve üyeler tesislerden ayrıldı. Açıklama yapmaktan kaçınan yöneticiler ilimizde bir açılışa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmek için Anemon Otel'in yolunu tuttu. Ancak beklenen görüşme gerçekleşmedi.

Topkaya yarın açıklayacak
Eskişehirspor'da iki gündür devam eden toplantılarda nasıl bir sonucun çıktığını yarın Basın Sözcüsü Mustafa Topkaya açıklayacak. Basın toplantısı yapacak olan Topkaya, Fuat Çapa ile yola devam edilip edilmeyeceğini de açıklayacak.
Editör: TE Bilisim