Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi'nde açılan sergiye, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Çağdaş Sanatlar Müze Müdürü Sadettin Aygün, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Recai Dönmez, Karikatürist Rıdvan Çevik, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Bölümü Araştırma Görevlisi ve serginin karikatüristi Rıdvan Çevik, açtıkları sergide çizgi filmlerdeki karikatürü ortaya çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi. Çevik, 'Sergimiz bir yandan da hareketin karikatürü oldu. Normal karikatürden farkı ise içinde zaman var. Karikatür tek sayfadan oluşurken biz o zaman içerisindeki abartılı karikatürleşmiş olan hareketleri resmettik. Kareleri seçip onlardan bir sergi oluşturduk. Aslında seneler içerisinde gelişen işlerden seçili karikatürler. Son yaptığımız 'İrfan' filmine kadar bütün çalışmalardan bir seçki. Uzun bir süreç içerisinde hazırlanmış bir derleme. İçlerinde kişisel ve ekip olarak projeler de var. Önemli anların karikatüre dökülmüş hali buradaki eserler' dedi.

Ziyaret edenlerin de ilgiyle takip ettiği 'Hareketin Karikatürü' isimli sergi, 31 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.(İHA)

Editör: TE Bilisim