AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Harun Karacan, yapımı devam eden 1081 yataklı Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Karacan, hastanenin poliklinik ve yoğun bakım ünitelerini gezerek, süreçle ilgili tek tek bilgi aldı. Karacan'a İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge de eşlik etti. Hem hastanenin içini hem de inşaat alanında çalışan işçileri ziyaret eden Karacan, Şehir Hastanesi'nin yüzde 95'inin bittiğini ve Haziran ayı içerisinde açılmasının planlandığını belirtti. Şehirde ve bölgede yaşayan vatandaşların en iyi hizmeti alması için çalıştıklarını vurgulayan Karacan,'Cumhurbaşkanımıza böyle bir hizmetten Eskişehir'in de yararlanmasını sağladığı için teşekkür ederim. Şehir Hastanesi'ni çok önemsiyoruz. Poliklinikleri, odaları gördünüz. Hepsi çok modern ve en son teknoloji ile donatılan bir hastane' dedi. 'Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Hastaneleri çevresinde yapması gereken hizmetleri aksattığı takdirde ne olacak?' şeklindeki soruyu yanıtlayan Karacan, 'Bu şehir hepimizin. Bu şehrin hastanesi de hepimizin. AK Parti hükümeti elinden geldiğince yatırımları şehre getiriyor. Bu hastaneyi belli bir kesim kullanmayacak. Herkes üzerine düşeni yapacak. Hükümet, devlet üzerine düşeni yapıyorsa belediye de yapacak. Çünkü buradaki sonuç Eskişehir'in sağlık hizmeti alması. Herkesin yapması gereken bu. Politikayı bir kenara bırakıp herkes görevini yapacak. Ben yapacaklarını ümit ediyorum' diye konuştu.



POLEMİĞE GEREK YOK
Kayseri'ye yapılan Şehir Hastanesi'ne giden tramvay hattının Bakanlık tarafından yapıldığı Eskişehir'de ise belediyenin yaptığı yönündeki açıklamalara da yanıt veren Karacan, 'Bakın buraya köprülü bir kavşak yapıldı ve bu kavşak hastaneye giriş çıkışı kolaylaştıracak. Bundan sonraki süreçte bunların yan yolları var. Dört tarafına yol yapılması lazım. Çünkü hastanenin beş tane girişi var. Mühim olan şehre ortak noktada hizmet gelmesi. Belediyenin sorumlulukları var bunları biliyoruz böyle olmasına rağmen hükümetin yaptığı şeyler de var. Siyasi çekişmelerle kimse bir yere varamaz. Benim için önemli olan insanımın hizmet alması, sağlığına kavuşması. İnsanlar sağlığına kavuşmasın diyorlarsa yapmasınlar biz yaparız gerekirse. Polemiğe girmeye gerek yok. Memleketini seven hastanede siyaset yapmasın. Ne olur hizmet etsin' şeklinde konuştu.

REFERANS HASTANESİ
Hastane hakkında bilgi veren Bilge ise, 'Son teknoloji cihazları kullanılacak. Bu cihazlar 5-7 yıl içerisinde yenilenecek. Daha ferah, enfeksiyonların en aza indiği bir hastane olacak. Bu da hem hasta için hem de hastane personeli için faydalı olacak. Şehir dışından gelen vatandaşlar şehir trafiğine girmeden hastaneye ulaşabilecek. Bu yüzden hastane konum açısından da doğru bir yerde. Burası bölge için referans hastanesi' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim