Ziyarette konuşan ETO Başkanı Güler, Belçika-Eskişehir arasındaki uçak seferlerine değinerek, 'Şu anda haftada iki seferimiz var Belçika ve Eskişehir arasında. Bundan sonraki süreçte bu günlük seferlere dönecek. Eskişehir'e gelen misafirlerimizin Eskişehir'in ekonomik hayatına hep katkı sağladığını çok yakinen izliyoruz ve görüyoruz' dedi. Ziyarette Eskişehirli iş adamlarıyla gerçekleştirilecek olan toplantıyla ilgili konuşan Güler, 'Bugünkü toplantımızın içeriği Eskişehirli iş adamlarımızla Belçika'daki işadamlarımızı bir araya getirerek kazan kazan modeli çerçevesinde 'nasıl bir iş birliği yaparız'ı aslında konuşacağız' diye konuştu. 'Eskişehir Havalimanı aslında siyasi anlamda, ekonomik anlamda hak ettiği yerde değil' diyen Milletvekili Yüksel ise, 'Bugün 2007 yılından beri farklı havayolları Eskişehir'e uçuş gerçekleştirmekte. Bu uçuşları sadece etnik pazar olarak görmek bence çok yanlış ve bu pazarın güçlenmesi, genişlemesi, uçuşların arttırılması gurbette yaşayan vatandaşlarımızın menfaatine. Ama aynı zamanda Eskişehir'in de ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır' ifadelerini kullandı.
KONSOLOSLUK MÜJDESİ
Eskişehir Havalimanı'na sadece gurbetçi taşınmadığını söyleyen Yüksel, 'Biz ümit ediyoruz ki Eskişehir'e 100 binlerce yolcu gelsinler, bu güzel kenti keşfetsinler. O yüzden artık Eskişehir' ve Eskişehir Havalimanı'na sahip çıkmanın zamanı geldi diyorum. Eskişehir'de 150 bine yakın Emirdağlı var ve bu nüfusun büyük bir kısmı Belçika'da yaşıyor. Belçikalı vatandaşlarımızın bir takım resmi işlemleri oluyor ve bunlar zaman zaman vize için, başka işlemler için Ankara'ya ve İstanbul'a gidiyorlar. Ben bu vatandaşlarımıza burada daha güzel hizmet sunulabilmesi için Belçika'nın Eskişehir'de bir fahri konsolosluk açmasını Belçika Dışişleri Bakanına döndüğümde aktaracağım' diye konuştu. Terminalin durumunun da iyileştirilmesi gerektiğini belirten Yüksel, 'Bu Eskişehir'e yakışmıyor. Diğer taraftan buraya uçuşların gerçekleştirilmesi için frekansın artması gerekiyor. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu havalimanı Anadolu Üniversitesi için de büyük bir fırsattır. Hizmet konusunda Eskişehir'de önemli adımların atılmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.
HEDEF TANITIM
Güler de Belçika'da Eskişehir'in daha fazla tanıtılması gerektiğini kaydederek, 'Bizim toplantımızın ana hedefi de bu olacak. Oradaki organizasyon şemamızı ne kadar genişletebilirsek buradaki sefer sayısı da o kadar fazla artar. Öncelikle sizin Eskişehir halkını orada daha fazla anlatmanız gerekiyor ki ikinci, üçüncü kuşaklar da kente daha sıcak, ilgili baksınlar' dedi. AYŞEGÜL HÜMMET
Editör: TE Bilisim