Belçika-Eskişehir-Belçika seferini gerçekleştiren uçak Hasan Polatkan Havalimanı'na kötü hava şartları nedeniyle iniş yapamadı. Piste iniş yapmak için 10'dan fazla deneme yapmasına rağmen başarılı olamayan pilot, rotasını İstanbul'a çevirdi. Uçuş sonrası Eskişehir'e iniş yapmayı bekleyen yolcular kendilerini İstanbul'da buldu.
ÇÖZÜM BULUNSUN
Belçika'ya gidecek yolcular ise gece geç saatlere kadar Hasan Polatkan Havalimanı'nda bekletildi. Umre seferini gerçekleştirecek uçak da iniş yapamayınca umre yolcuları otobüslerle Antalya'ya gönderildi.Hasan Polatkan Havalimanı Pisti'nin kısalığı nedeniyle bu tarz problemlerle karşılaştıklarını iddia eden yolcular, bir an evvel buna çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.
BİR GÜNLÜK RÖTAR
Oğlunu yolcu eden Sebahattin Tetik,evi Eskişehir'de olanların taksilerle evlerine gittiğini fakat Emirdağ'dan tur şirketleriyle gelen yolcuların 4.30'a kadar havalimanında kaldığını söyledi. Tetik, tur firmalarının yolcularını havalimanına bırakıp gitmesini de eleştirdi. Otobüslerle otellere yerleştirilen yolcular da kaldıkları otellerin soğukluğundan şikayet etti. Bir günlük rötardan sonra saat 16.00'da yola çıkan yolcular, yetkililerden Hasan Polatkan Havalimanı Terminal Binasının yolcu taşımacılığına uygun hale getirilmesini istedi. HM
Editör: TE Bilisim