Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kente yepyeni vizyon katacak örnek projelerini açıkladı. Yunus Emre Spor Tesisleri'nde gerçekleşen 2019-2024 Vizyon Projeleri toplantısına CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, belediye meclis üyesi adayları, partililer ve birçok vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan ve Tepebaşı'nda yaşayan vatandaşlara bugüne kadarki desteklerinden dolayı teşekkür eden Ahmet Ataç, 'Bu seçim atmosferi biraz zordur ama en güzel yanı her gün sizlerle buluşuyoruz. Sizlerden her gün enerji alıp veriyoruz. Ama artık yavaş yavaş sona gelmeye başladık. Güveniyorum, inanıyorum ki yolumuz açık. Eskişehir Tepebaşı'nda bugüne kadar bizlere çok şey öğreten bir yolculuk yaşadık ve yaşayacağız. Kentimizin aydınlık geleceği için hayallerimizi birlikte gerçekleştirdik, gerçekleştireceğiz. Hemşerilerimizin bize olan inancıyla üzerine titreyerek ektiğimiz tohumların bugün güçlü bir çınara dönüştüğünü görmenin gururunu yaşıyoruz' diye konuştu.

MUTLU İNSANLAR TOPLULUĞU
Türkiye'de işsizlik arttığını ve insanların refah seviyesinin düştüğünden bahseden Ataç, 'Biz Eskişehir'de bu gururu yaşarken memleketimiz maalesef zor günler yaşıyor. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu duruma bakarak ciddi adaletsizlikler, dengesizlikler ve zorluklar hayata geçiyor. Ekonomik sıkıntılar artıyor, işsizlik artıyor, enflasyon artıyor. Damada sorarsanız her şey tozpembe. Gelir düzeyi düşüyor. Herkes yaklaşık bir dolarlık erimeye tabi. Refah düzeyimiz düşüyor, yerli üretim azalıyor, ithal üretim çoğalıyor. Eğitimin paralı hale gelmesiyle çağdaş eğitime ulaşmanın imkanları azalıyor. Ama bu olumsuzluklara karşı birlikteliğimizi koruyarak, birbirine güvenen mutlu insanlar topluluğu olmayı başardık' şeklinde konuştu.

TEPEBAŞI BÜYÜYEN BİR AİLE
Tepebaşı'nın büyüyen bir aileye dönüştüğünü belirten Ataç, 'Büyüyen bir aileye dönüştü Tepebaşı. Yakaladığımız ve her birimizin ayrı ayrı emeği olan bu başarı Eskişehirimizin halkımızın başarısıdır. Her zaman söylerim, Eskişehir halkının mayası iyidir. Bu iyi maya üzerine iki tane üniversitenin kurulması daha farklı noktaya götürdü bizi. Güzellikleri, iyilikleri paylaşmasını çoğaltmasını iyi biliriz. Türkiye'de ilke imza atan örnek projelerimiz var. Yönetim anlayışımız çerçevesinde adalet, eşitlik, şeffaflık ve güvenirliliği ilke edindik. Genel başkanımızın adalet yürüyüşünde her gün bulunmaya çalıştık. Fırsat eşitliğini korumaya ve yaygınlaştırmaya hedefledik. Katılımcı, demokratik anlayışı benimsedik. Sosyal sorumluluk bilincini aşıladık. Toplumsal ihtiyaçları doğru zamanlarda tespit ederek çözümler ürettik. Yönetimde başarılı olmamızın en büyük sırrı halkımızla karşılıklı olan güvenimizdi. Projelerimizin her biri birbirinden değerli. Türkiye'de Eskişehir'de ve hatta dünyada ilk projelerimiz var' ifadelerini kullandı. Belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği projeleri kısa bir video ile anlattıktan sonra 2019-2024 Vizyon Projelerinden bahseden Ahmet Ataç, Tepebaşı'nda hayatı kolaylaştıracak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Ahmet Ataç'ın kente yepyeni değer kazandıracak 2019-2024 Vizyon Projeleri:

İstasyon Meydanı: Şehrin en önemli merkezlerinden biri olan istasyon meydanı, modern mimari ile birleşerek şeffaflığın ve çağdaşlığın simgesi haline gelecek.

Fabrikalar Bölgesi Yunus Emre Parkı ve Yer Altı Otoparkı: Şehrin en hareketli ve dinamik bölgesi yapılacak yeşil alan, şehre değer katarken yer altı otoparkı da geniş araç kapasitesi ile kente nefes aldıracak.

Fabrikalar Bölgesi Meydan Park ve Yürüyüş Alanı Düzenleme: Eskişehir'in modernleşme ve sanayileşme sürecini anlatan Fabrikalar Bölgesi'ne yapılacak olan meydan, park ve yürüyüş alanı düzenlemeleri sonucunda bölge, şehrin kültürünü yansıtmaya devam edecek.

Yeryüzü Ekoloji ve Eğitim Parkı: Hoşnudiye Mahallesine yapılacak olan park ile deney, gözlem ve eğitim alanları oluşturulması, biyo-çeşitliliğin korunması, kent içerisinde ve kent çevresinde doğayla ilişki kurulması, tüketim ağırlıklı yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi hedefleniyor.

Aşağı Söğütönü Park, Meydan Toplantı ve Gösteri Salonu: Bölgeyi cazibe merkezine dönüştürecek projede, yaklaşık 100 dönüm alanda park, meydan ve bin kişilik toplantı salonu olacak. Kentsel yeşil alan kullanımı arttırılarak yaya ve bisiklet yolları, bölgesel parklar ve meydanlar ile ulaşım kolaylığı da sağlanacak.
Aşağı Söğütönü Toplu Konut: Gelişimin yönünü Aşağı Söğütçnü'ne çekecek proje ile halk, modern ve doğa ile iç içe yeni bir toplu konut alanına kavuşacak.

Satılmışoğlu Ekolojik Köy ve Gençlik Çiftliği: Değişen küresel dinamikler ile küresel ısınma, iklim değişikliği ve biyo-çeşitliğinin azalması gibi sorunlar, beraberinde ekosistem odaklı yaklaşımın gerekliliğini, sürdürebilirlik, akıllı kentler ve yerelleşme gibi yaklaşımların gelişmesini uygulamalarını gündeme getirmiştir. Bu bağlamda yerel yönetim olarak geleceğimiz ve ekosistemimiz için ekolojik köy ve gençlik çiftliği projesi hayata geçirilecek.

Nemli Güneş Enerji Santrali: Nemli Mahallesinde 1 megawatlık güneş enerji santrali kurulacak ve buradan tarımsal sulamada yararlanılacak.

Çağdaş Sanat Müzesi ve İş Merkezi: Kültür ve sanat değer kazanacak.

Sazova Engelsiz Kültür Merkezi: Engelli vatandaşların faydalanabileceği bir mekan olacak.

Metin Özöğüt Yaşam ve Bakım Merkezi: 106 yatak kapasiteli tesiste ayrıca 70 kişilik çok amaçlı salon, özel bakım üniteleri ve dinlenme salonu ile çeşitli hizmet birimleri yer alacak.

Zafer ve Fevzi Çakmak Deneyimli Kafe, Kreş ve Muhtarlık Binası: Zafer ve Fevzi Çakmak Mahalleleri, çağdaş belediyecilik anlayışıyla değer kazanmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri kaliteli vakit geçirebilecekleri Deneyimli Kafe'ye kavuşacak. Ayrıca yapılacak olan kreşte, çocuklar güvenli bir ortamda, erken yaşta eğitim olanağından faydalanacak.

Çamlıca Kapalı Pazar Yeri Sosyal Tesisi: Üst katı düğün salonu, çocuk ağız ve diş sağlığı, kadın sağlığı merkezleri ve kreş olarak düzenlenecek.

Muttalip ve Çukurhisar Düğün-Davet Salonları: Tepebaşı ailesinin en mutlu günlerine tanıklık edeceğiz. Sevgi, Tepebaşı'nda çoğalır.

Hoşnudiye ve Aşağı Söğütönü Tenis Kortları: Hoşnudiye'ye yapılması planlanan tesiste, 2 adet açık tenis kortu, 2 adet squash kortu ve kafeterya yer alacak. Aşağı Sögütönü'nde ise kapalı-açık tenis kortu hizmete girecek. Sporun her alanıyla iç içe büyüyen, sağlıklı nesiller yetişecek.

Zincirlikuyu Kapalı Yüzme Havuzu Ve Kreş: Yapılması planlanan tesiste yarı olimpik yüzme havuzu ve fitness salonu bulunacak. Ayrıca tesis 300 kişilik çok amaçlı salon, sergi mekanı, atölyeler ve gündüz bakım hizmeti sunan kreş gibi sosyal donatılara sahip olacak.

Uluönder Ticaret Merkezi: Tepebaşı'nın gelişen mahallerinden Uluönder'de yapılacak olan ticaret merkezi ile kent ekonomisi canlandırılacak. Çok işlevli ticaret merkezinde kültürel birimler ve ticari alanlar yer alacak.

Baksan ve Keresteciler Sitesi: Kentimizin en kıymetli yerlerinden biri olan söz konusu noktada Eskişehir'imize yakışan bir ticaret alanı kazanacağız. Üretimin gücünü ve dinamizmini yansıtacak olan site, yeni yüzüne kavuşacak; istihdamı geliştirecek ve çağdaş üretim merkezi olarak Eskişehirlilere hizmet verecek.

Kızılinler Termal Turizm Merkezi: Termal turizmin yanında sağlık, golf, doğa turizmi, su sporları vb. alternatif turizm türleri de geliştirilecek. Yakın çevredeki diğer kültürel ve doğal değerlerle de ilişkilendirilecek olan bu bölge, kür merkezi ve Termal Destinasyon haline getirilecek' sözlerini kullandı.

Tepebaşı'nda Eğitim: Çamlıca'da Matematik Evi'nin 2. şubesi açılacak. Felsefe Evi açılacak. Kent Enstitüsü'nün eğitim içeriği artırılacak. Dijital eğitim imkanları arttırılacak. Sosyal Kuluçka Merkezi ile girişimcilik ve tasarım alanlarında Tepebaşı, merkez üs olacak. Tepebaşı Belediyesi Kültür Yayınlarının içerikleri genişletilecek, engelli bireyler için matematik kitap seti hazırlanacak.

Kırsal Kalkınma Kurulu: Kırsal Kalkınma Kurulu ve Ulusal Küçükbaş Konseyi çalışmaları yaygınlaştırılacak. Tohum Takas ve Kırsal Senlikleri yapılacak. Toprak Analiz Laboratuvarı kurulacak. Atıl durumdaki tarlalar kullanılabilir hale getirilerek gençlere istihdam imkanı sağlanacak. Yerel üretici pazarları arttırılacak. Kooperatifler güçlendirilecek. Hanımeli Sokak'ta kadın üreticiler günü düzenlenecek. Küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği geliştirilecek, yan ürünlerinden ticari gelir elde edilmesi desteklenecek. Süt ve süt ürünleri desteklenecek, Süt Toplama Merkezi yaygınlaştırılacak, Mandıra Evleri kurulacak. Soğuk Hava Deposu daha çok üretici tarafından kullanılacak. Tıbbi bitkiler yetiştirilecek.
Sanat Tepebaşı'nda: Uluslararası Eskişehir Pismiş Toprak Sempozyumu, kent mirasına hayat vermeye devam edecek. Uluslararası Sanat Çalıştayı ve Eskişehir Şiir Buluşmaları ile ressam ve şairler, sanatı halkla buluşturmayı sürdürecek.

Dijital Belediyecilik: Hazırlanacak teknolojik alt yapı ile bürokrasi hızlanacak, denetimler tek bir veri tabanından takip edilecek. Başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak uygulama ayrıca dijital kent rehberini de içerecek.

Yaşam Köyü: Avrupa Birliği Ufuk 2020 Çerçeve Programı Karnesi'nde Tepebaşı Belediyesi aldığı tek projenin hibe miktarı ile belediyeler arasında da birinci oldu.

Salonu dolduran yüzlerce vatandaşın ayakta alkışladığı projeler, katılımcılardan tam not aldı. Başkan Ataç'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri hep birlikte sahneye çıkarak Eskişehirlileri selamladı.
Editör: TE Bilisim