AK Parti Gençlik Kolları Danışma Meclisi düzenlendi. Danışma Meclisine AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahim Sönmezler, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Açılış konuşmasını yapan ve ilk defa oy kullanacak gençlere ulaşmanın öneminden bahseden Özata, 'Yerel seçim çalışmalarımıza gençlik kollarımız başlamıştır. Şu an tek gündem yerel seçimdir. İlk kez oy kullanacak bir kitle var. Tek tek ulaşıp bu arkadaşlarla iletişim kurmalıyız. Üniversitelerde yürütülen çalışmalar çok önemli. Fakülte fakülte, bölüm bölüm çalışma yapmalıyız. Çevre dostu bir şekilde çalışmaları sürdüreceğiz. Bu şehre dair hayalimiz var ve şehrin kaderini değiştireceğiz' diye konuştu.

SİYASET GENÇLEŞLEŞMELİ
Salondaki gençlerin heyecanından çok etkilendiğini ve 1 Nisan'a olan inancının bir kat daha arttığını dile getiren Burhan Sakallı, 'Siyaset gençleşiyor, Türkiye güçleniyor. Türkiye'nin güçlenebilmesi, Eskişehir'in güçlenebilmesi için siyasetin gençleşmesine ihtiyaç var. O zaman şöyle bir hayal kuralım. Bizim yapmamız gereken de yeni bir Eskişehir hayali kurmak ve 120 gün boyunca bu hayali gerçekleştirmek için yılmadan, aşkla, heyecanla, asla pes etmeden, şevkle 1 Nisan sabahına kadar kesintisiz çalışmak. Öyle bir Büyükşehir Belediyesi vaat ediyorum ki en yaşlısı bu karşıda gördüğünüz başkanınız olsun' şeklinde konuştu. Eskişehir'in CHP'nin kadrolarından kurtarılması gerektiğini söyleyen Sakallı, 'Artık Eskişehir'i CHP'nin yorgun, bezgin kadrolarından kurtarmamız gerekiyor. Çünkü biraz önce söylediğimiz gibi eğer siyaset gençleşmezse, ne Eskişehir'i ne de Türkiye'yi güçlendirebiliriz. Yapmamız gereken gençlerin fikrini, sadece Büyükşehir'e değil Eskişehir'in 14 ilçesine yaymamız gerekiyor. Kazanırsak belediyelerimizin kadrolarını gençleştireceğiz' dedi.

ETKİNLİKLER GENÇLERE ÜCRETSİZ
Belediye başkanı seçildiği taktirde tüm kültür sanat etkinliklerini gençler için ücretsiz yapacağını belirten Sakallı, 'Büyükşehir Belediyesi'nde hemşerilerimin teveccühü ile başa geldiğimizde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni genç bir belediye haline getireceğiz. Bütün kültür sanat etkinliklerinden bütün gençler ücretsiz yararlanacak. Gençlerimize okulları döneminde Büyükşehir Belediyesi'ni mümkün olduğu kadar çok birimin olduğu, sorunlarına ve taleplerine çözüm ürettiği bir belediye haline getireceğiz. Bu şehri üniversite, lise bitiren ve çalışmak isteyen arkadaşlarımızın iş bulabildiği bir şehir haline getireceğiz. Bu şehirde gençler iş bulamıyorsa bunun sorumlusu o şehrin belediye başkanıdır. Eğer iş bulamazlarsa ben kendimi birinci derecede sorumlu hissedeceğim. Eskişehir'i öğrenciler ve gençler Eskişehir'de belediyelerin hizmetlerinden neredeyse tümüyle ücretsiz yararlandıkları bir şehir haline getirmeye söz veriyorum. Sözlerime Nazım Hikmet'in bir dizesiyle bitirmek istiyorum. 'Güzel günler göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz'' ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYAYI İYİ KULLANIN
Temiz çevre temiz toplum vurgusu yapan çalışkan, sosyal medyayı çok aktif kullanacağız daha fazla önem vereceğiz. Biz tüm propaganda döneminde sosyal medyayı çok iyi kullanacağız ve projelere anlatacağız. Gençler de sosyal medyayı bu anlamda iyi kullanmalı ve yaymalı. Sayın Burhan Sakallı, dinamik, genç ve ön görüsü yüksek belediye başkanımız. Sayın Sakallı, 10 yıl bu şehre hizmet etti. Sokak sağlıklaştırması ve Odunpazarı'nda yaptığı çalışmalar örnek oldu. Bugün bu şehir bu kadar turist alıyorsa mimarı Burhan Sakallı'dır. Kimse kendinden bilmesin. Başkanım 32 sokağı yeniledi ve şehrin hizmetine sundu. Ama hala bizim yaptıklarımın yanından geçecek eserler yapmadılar. Çünkü kalıcı eserler yapamıyorlar' diye konuştu.

2 MİLYON AK GENÇ
Eskişehir'de gördüğü tablodan duyduğu mutluluğu ifade eden Abdurrahim Sönmezler, 'Eskişehir'i AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmak hepimizin görevi. Yorulmadan, yılmadan Eskişehir'in AK Gençliği, sokak sokak, cadde cadde çalışmalı. AK Parti gençlik oluşumu 2 milyon üyeye sahip. En büyük gençlik teşkilatıyız. Gençlere en önem veren siyasi partiyiz. Yönetimlerde, Meclis'te gençlere yer veren bir siyasi partiyiz' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim