Tepebaşı Belediyesi'nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi işbirliğinde hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, ilk meyvelerini yetiştirdiği sosyal girişimciler ile verdi. Aralık 2018'den bu yana faaliyet gösteren merkezde sosyal girişimcilik eğitimlerini tamamlayan Nur Damla Çelik ve Gözde Öncüer, kurdukları Shop 2 Designers markası ile tekstil sektörüne giriş yaptı. Düzenlenen tanıtım toplantısına, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Başkan Yardımcıları Fikriye Güven Zaptiye ve Melih Savaş, Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
YÖN VERMEK İSTEDİK
Kurdukları kadın giyim markası ile sosyal kalkınma hedeflerine, doğayı da gözeterek ulaşan sosyal girişimciler Çelik ve Öncüer, 'Aralık 2018'de merkezin ilk öğrencilerinden olduk ve Şeyda Taluk hocamız ile eğitimlerimizi tamamladık. Şeyda Hoca derslerimizde, dünyada bizi rahatsız eden şeyleri sordu. Bu soruyu düşünürken tekstilin, dünyayı kirleten en büyük sektörlerden biri olduğuna ulaştık. Biz de tasarımcı olarak bu döngüye iyi yönde müdahale etmeye ve sorunları ortadan kaldırmaya karar verdik. Eğitimlerimizin ardından evimizde bir atölye kurduk, aylarca gömlek dikerek kendimizi geliştirdik. Ardından daha kurumsal bir hale gelmek için işletmemizi kurduk. Doğal kaynaklı kumaşlar almak için girişimlerde bulunduk. Aldığımız olumlu dönüşlerin ardından sürdürülebilir, organik, doğaya karışabilen kumaşlar elde ettik' diye konuştu.
TÜRKİYE'DE BİR İLK
Başkan Ahmet Ataç ise Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi'nin amaçladığı sonuca ulaştığı için sevinçli olduğunu ifade ederek, 'Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezimizi, sosyal girişimciliğin yaygınlaşması adına kardeş şehrimiz Treptow-Köpenick ile birlikte hayata geçirdik. Bu merkez, Türkiye'de belediyeler arasında bir ilktir. Tepebaşı Belediyesi olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hep birlikte Eskişehir'imiz adına iyi işler yapmayı sürdüreceğiz. Kentte yaşamak hem kolay hem de zordur. Kenti yönetenlerin de muhakkak hayalleri ve vizyonları olması gerekir. Tasarım, girişimcilik, sanat gibi figürler kentlerin gelişmesinde çok önemli. Eskişehir için en iyi ve farklı işleri yaparak bu genç arkadaşlarımız gibi faydalandırabilirsek, bizden mutlusu olamaz. Daha iyisi için de elimizden geleni yapacağız' ifadelerini kullandı.
ÜRÜNLERİ İNCELEDİ
Başkan Ataç ve davetliler konuşmaların ardından Nur Damla Çelik ve Gözde Öncüer'in, organik kumaşlardan tasarlayarak ortaya çıkardıkları kadın tekstil ürünlerini inceledi. HM
Editör: TE Bilisim