Soruları yanıtlayan Hayat Van Eck, film çekilmeden önce Naim Süleymanoğlu'nu canlandırmayı çok istediğini söyledi. Filmin yapımcısını Mustafa Uslu'dan övgüyle bahseden Eck, 'Yapımcımız Mustafa Uslu'nun böyle güçlü biyografi filmleri çektiğini öğrendim. Ben de kendi kendime dedim ki: 'Bu önemli insanı ben canlandırmak istiyorum' Görünüş itibariyle bir benzerliğimiz de var' diye konuştu.
ÇOK ÖZVERİLİ
Filmden önce Naim Süleymanoğlu hakkında sporculuğundan başka bilgisinin olmadığını aktaran genç oyuncu Eck, 'Daha önce ben Naim Süleymanoğlu'nu ne yazık ki sadece bir sporcu olarak biliyordum. Fakat film süresince senaryoya çalıştıkça ve onun ne hissettiğini, ne düşündüğünü az çok kavrayıp yansıtmaya çalıştıkça onun ne kadar özverili; ne kadar koca yürekli, fedakarlıklar yapmış bir insan olduğunu öğrendim. Naim Süleymanoğlu bana çok önemli bir şey de öğretti. Eğer bir insan bir şeyi istiyorsa, bir hedefi varsa ona yoğunlaşmalı; çünkü insan istediği zaman her şeyi yapabilir ve bir kaos varsa o kaosun kahramanı olabilir' ifadelerine yer verdi.
ÖYKÜSÜNÜ ANLATTIK
Filmin yönetmeni Özer Feyzioğlu ise, 'Biz bu filmde Naim Süleymanoğlu'nun sadece sporcu kişiliğinin değil, aslında ne büyük bir insan hakları; dava adamı olduğunu göstermek istedik. Bulgaristan'dan kaçtıktan sonra geride bıraktığı halkı için ne büyük bir mücadele verdiğini ve aslında niye kaçtığının öyküsünü de anlatmaya çalıştık' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim