Güner Usluer
Olası bir deprem için hazırlığımız yok. Allah Eskişehir'imize vermesin ve tüm Türkiye'ye. Binaların sağlam yapılmasına dikkat edilmeli. Belediyelerin şehircilik planlarına uyulmalı. Vatandaşlarımız da buna fırsat vermeli. Vatandaş olarak da elimizden gelen tüm yardımları yapmalıyız.
Sezai Pekdemir
Eskişehir'de iki fay var. Biri Sultandere'de, biri Muttalıp'ta. En fazla 5 seviyesinde bir deprem olur. Depreme hazırlıklıyız. Sağlam bir evde oturuyorum. Diğer binalar da sağlam olmalı. Önlemler alınmalı, mesela evde kolon ve kirişler var. Deprem olduğu zaman onun altına gideceksin ölmemek için.
Metin Yıldız
Depremle ilgili bilinçli olmak gerekiyor. AFAD'ın ya da diğer kurumların verdiği eğitimlere katılmamız gerekiyor. Deprem her yerde her an olabilen bir şey. Elazığ'a geçmiş olsun diyorum. Devlet üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor. Onun dışında vatandaşın bilinçlenmesi gerekiyor.
Habibe Akel
İstediğiniz kadar hazırlıklı olun, deprem olunca yapabileceğiniz hiçbir şey yok, panikliyorsunuz. Her şeyden önce binalar sağlam yapılmalı, eşyalar monte edilmeli. Vatandaşlar çantayı hazır bulundursun. Ve yatarken özellikle hele gece olacağını düşünerekten giyinik yatsınlar.
Hür Tınaztepe
Kişisel bir önlemim yok ama devletin önlemler alması gerekir. Bu çok önemli bir konu. Mesela İstanbul'da toplanma alanlarının hepsi yerleşime açılmış örneğin. Toplanma alanları yapılabilir, binalar güçlendirilebilir. Vatandaşlar da deprem anında kapalı bir ortamdaysa dışarı çıkmalı.
İsmail Bayraktar
Hazırlığımız yok çünkü deprem unutuluyor. Deprem ülkesi olduğumuz için bunun bir kültür haline gelmesi lazım. Binaların düzenli kontrol edilmesi gerekir, sağlam yapılması gerekir. Bizler de eksikliğin farkına vardığımız zaman bunu bağırmamız lazım. Yapıları yapanların sorumluluk sahibi olması lazım.
Editör: TE Bilisim