Odunpazarı Belediyesi tarafından alınan 16 çöp kamyonunun teslim töreninde konuşan Başkan Kazım Kurt, 'Bundan sonraki dönemlerde Odunpazarı Belediyesi'nde kiralık araç kalmayınca kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki beş yılın en büyük hedefi budur' dedi.
Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere alınan 16 çöp kamyonunun teslim töreni belediye hizmet binası önünde yapıldı.
HİZMET EDECEĞİZ
Törende konuşan Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, 'Kendi işini kendi gören, kendi ihtiyacını kendisi üreten bir belediye olmak için mücadele ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz olduğumuz bu kamyon alımı işi ile de bu konuda büyük bir adım attık. Ciddi bir tasarruf ve ciddi bir hizmet anlayışını tekrar ortaya koyacağız. Çünkü Odunpazarı Belediyesi çalışanları artık bizim mantığımızı, bizim felsefemizi özümsedi ve benimsedi. Herkes kendi üstüne düşen tasarrufu gerçekleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bugün gerçekleştirdiğimiz alımla önümüzdeki yıldan itibaren ciddi anlamda bir tasarruf gerçekleştirmiş olacağız. Bu gerçekleştirdiğimiz tasarruf ile Odunpazarı halkına başka alanlarda hizmet edeceğiz' dedi.
YATIRIM SAĞLAR
'Hem Eskişehir'de üretilen hem de yüzde yüz yerli olan bir kamyonu tenzih etmek suretiyle de Eskişehir'deki sanayi ile iş birliği içine girmiş ve artı bir adım atmış bulunuyoruz' diyen Başkan Kurt, sözlerine şu şekilde devam etti: 'Bundan sonraki dönemlerde Odunpazarı Belediyesi'nde kiralık araç kalmayınca kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki beş yılın en büyük hedefi budur. Bugün başlamış olduğumuz, bir başlangıçtır. Yeni dönemde bu araçlar nedeniyle yaptığımız tasarruf bize farklı araçları ve farklı yatırımları sağlayacaktır.'
GELECEKTEN UMUTLUYUZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, teslim töreninin ardından Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda 8 ayda hayata geçirilen projeleri ve çalışmaları anlattı. 'Odunpazarlı hemşehrilerimizle 5 yılda çok büyük işler başardık' diyerek konuşmasına başlayan Başkan Kurt, 'Katılımcılığın, demokrasinin, dayanışmanın ne olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdik. Odunpazarı'nda sosyal demokrasiyi her alanda egemen kılmaya devam ettik. 2019 yılında, yönetimimizin de ikinci dönemindeyiz. Daha önce de belediyeciliğin, artık klasik belediyecilik olmaktan çıktığını söylemiştik. Bizim amacımız sosyal demokrat, toplumcu, katılımcı, şeffaf bir belediye yaratmak. Bunun için de çalışmalarımıza devam ediyoruz' dedi.
İŞ BİRLİĞİ YAPTIK
2019-2024 vizyon projelerimizin de içinde yer aldığı stratejik planımızı hazırladık. Bunu yaratırken de Eskişehir'de bulunan bütün demokratik kitle örgütleriyle iş birliği yaptık. Biz, Odunpazarı Belediyesi'nin yönetimine seçildiğimiz ilk günden beri gerçekleştirdiğimiz çalışmaların hepsinde Odunpazarlı hemşehrilerimizin sesine kulak verdik, onların sesi olduk. Bugün gelinen noktada Odunpazarı'nda yaşanan büyük değişim 7'den 70'e tüm insanların yüzlerini güldürüyor, güzel günlere olan umutlarını arttırıyor. Odunpazarlı hemşehrilerimiz artık geleceğe daha umutla bakıyor. Biz, Odunpazarı Belediyesi'ni sosyal demokrat, şeffaf, katılımcı, halkçı bir anlayışla yönetiyoruz' ifadelerini kullandı.
TASARRUF EDİYORUZ
Tasarrufun Odunpazarı Belediyesi'nin yönetimine seçildikleri günden beri en çok dikkat ettikleri nokta olduğunu vurgulayan Kazım Kurt, 'Geçmiş dönemde Odunpazarı Belediyesi'nde kiralık araç dönemine son vererek, kendi araçlarımızı, otobüslerimizi almış ve tasarruf yapmıştık. Bugün de çöp kamyonlarında kiralık araç dönemini sona erdiriyoruz. Az önce teslim törenini gerçekleştirdiğimiz 16 çöp kamyonu ile hemşehrilerimize hizmet edeceğiz. 16 çöp kamyonunu satın alarak 1 ayda 1 milyon 300 bin TL, 1 yılda ise 15 milyon 841 bin 810 TL tasarruf sağlayacağız. Kıymetli dostlarımız, 16 çöp kamyonunu alarak yaptığımız bu tasarrufu yine Odunpazarlı hemşehrilerimiz için gerçekleştireceğimiz çalışmalarda kullanacağız' diye konuştu.
ETKİLENMEMEK İMKANSIZ
31 Mart Yerel seçimlerinden önce 4 başlıkta hazırladıkları 2019-2024 Vizyon Projelerinin 25 maddeden oluşan 'Halkçı', 'Sosyal', 'Gelişim-Dönüşüm' ve 'Spor' başlıkları altında hazırladıkları projelerden bir kısmını uygulamaya başladıklarını belirten Başkan Kurt, 'Ülkemiz büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Fabrikalar, iş yerleri kapatılıyor, insanlar işsiz kalıyor. İşsizlik, Kasım Ayında TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, yüzde 2.9 puanlık artış ile yüzde 14'lere ulaştı. Türkiye'de 4 milyon 650 bin işsiz insan var. İnsanların alım gücü düştü, açlık oranı arttı. Böylesi kötü bir tablodan, belediyelerin özellikle de muhalif belediyelerin etkilenmemesi imkansız. Bizler de çalışmalarımızı sürdürürken Türkiye'nin ekonomik yapısını göz önüne alıyoruz. Daha az para ve maliyetle daha çok iş yapmaya çalışıyoruz; birçok işi kendi bünyemizde yapıyoruz' diye kaydetti.
KAYNAK YARATIYORUZ
Başkan Kurt, belediyenin önümüzdeki aylarda gelir elde etmek için yapacağı çalışmalar hakkında yöneltilen soruya ise şu cevabı verdi: 'Bütçe dışında biz İller Bankası geliri ve topladığımız vergilerin dışında kira gelirlerimiz var. Kırsaldan bize intikal etmiş tarların kiralanmasından elde edilen gelirler var. Yeni kaynaklar yaratmadığımız sürece belediye sıkıntı çekecek. Sigorta şirketi kurduk mesela. Sigorta işlemlerimizi kendimiz yapıyoruz. Sigorta şirketleri nazlanıyordu işlem yaparken. Oradan da tasarruf ediyoruz. Hamamyolu, Alaattin Parkı ve Cumhuriyet Parkı'ndaki çay bahçelerinden de zarar etmedik. Artısı da var. Bu işletmelerle ufak ufak kaynaklar yaratıyoruz.' HM
Editör: TE Bilisim