Bireyler merkezde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalardan gelen de monte parçaları birleştirerek hem fiziksel becerilerini geliştiriyor hem de sosyal yaşama dahil oluyor. 7 firma da Engelliler Montaj Atölyesi'nin sürekli olarak çalıştığı üretim tesisleri arasında yer alıyor. Bireyler, 2014 yılından bu yana montajı yapılan de monte parça sayısını 2019 Nisan ayı itibari ile 3 milyon 951 bin 47'ye ulaştırmış oldu.
BÜYÜK ADIM
Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) arasında imzalanan Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi İşbirliği Protokolü ile engelli bireylerin istihdamına katkı sağlayacak büyük bir adım atıldı. İmzalanan protokol ile Tepebaşı Belediyesi Engelliler Montaj Atölyesi'nin bir benzeri de Organize Sanayi Bölgesi'ne açılacak. 30 öğrenci kapasitesine sahip olacak atölye ile engelli bireylerin üretim hayatı içinde istihdamlarını sağlayacak çalışmaların hayata geçirilmesi amaçlanıyor.
GURUR DUYUYORUM
Proje hakkında bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Amacımız daha fazla çocuğumuzu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalara yerleştirebilmek. Çünkü çocuklarımız çalıştığı sürece aileleri mutlu oluyor, hayatlarını daha sağlıklı ve mutlu biçimde sürdürebiliyor. Çocuklarımız da hem emeklerinin karşılığında para kazanıyor hem de başarılı olmanın hazzını yaşıyor. Gençlerimizin imkan verildiğinde büyük başarılar gösterebileceğine onlar da inanarak fırsat verdiler. Diliyorum ki istihdam ettiğimiz birey sayısı artarak devam edecek' dedi. HM
Editör: TE Bilisim