2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Yeni dönemin heyecanını yaşayan binlerce öğrenci sınıflarda yerlerini aldı. Şehrimizde de Şeker İlkokulu'nda açılış töreni düzenlendi. Törene Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, Milli Eğitim Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. Nilgün Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlayan törende Okul Müdürü Ahmet Kocabey bir konuşma yaptı. Yeni dönemde tüm öğrencilere başarılar dileyen Kocabey, 'Ülkemizi emanet edeceğimiz bu pırıl pırıl çocukların daha iyi donanıma sahip olması için ben ve arkadaşlarım elimizden gelenin fazlasını yapacağız' dedi.
SİZLERE İNANIYORUZ
Sonrasında kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde olduğunu kaydederek, 'İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 79 anaokulu, 153 ilkokul, 139 ortaokul, 124 ortaöğretim kurumumuz olmak üzere 495 okulumuzda 139 bin 123 öğrencimiz için ders zili bugün çalmıştır. Bu öğretim yılında resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim kurumlarımızda 11 bin 581 öğretmenimiz görev yapacaktır' ifadelerini kullandı.
SEVGİYİ AŞILAYALIM
Öğrencilere başarılar dileyerek sözlerine başlayan Vali Özdemir Çakacak, her türlü kalkınmanın temelinin eğitime dayandığını söyledi. Eğitime ayrılan bütçenin her yıl arttığını belirten Çakacak, 'Biz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine öğretmelerimizin mimarlığında sevgili gençlerimiz ile ulaşacağız. Onlara iyi bir eğitim sağlamak zorundayız. Bu da öğrenci, öğretmen ve veli iş birliği ile olur' dedi. Eğitimin ailede başladığını vurgulayan Çakacak, 'Hem öğretmenlerimizden hem velilerimizden istirhamımız; ne olur çocuklarımıza hayata sevgi penceresinden bakmayı öğretelim. Hayata sevgi penceresinden bakmayı öğrenen bir çocuk hiçbir canlıya kötü muamelede bulunamaz. Her işin temeli sevgi. Onlara sevgiyi aşılayalım. O zaman aslında toplumsal huzura ve barışa en büyük katkıyı yapmış oluruz' ifadelerini kullandı.
İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
AK Parti Milletvekili Nabi Avcı da yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, 'Velilerimiz, lütfen okulumuzla iş birliği içerisinde olunuz. Öğretmenlerimiz ile diyalog halinde olunuz. Öğretmenlerimize ayrıca çok güveniniz. Türk eğitiminde önemli sorunlardan bir tanesi de velilerin çocuklarını proje gibi görmeleridir. Çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi rahat bırakalım. Ama sürekli diyalog halinde olalım' diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sergilendi. Daha sonra Vali Çakacak ve Milletvekili Avcı'nın ilk ders zilini çalmasıyla birlikte sınıflarına giden öğrencileri protokol ziyaret etti. Öğrencilere verilen hediyelerle birlikte program sonlandı. HM
Editör: TE Bilisim