RÖPORTAJ: MELTEM KARAKAŞ

Milletvekili olduktan sonra şehrin her noktasında olacağını vurgulayan Süllü, 'Enerji dolu, umut dolu ve kararlı bir seçim çalışması yürütüyoruz. Fazla da mütevazı olmaya gerek yok. En az 4 milletvekili ile şehrimizi parlamentoda temsil etmek istiyoruz' diye konuştu.


CHP'nin 27. Dönem Milletvekili Adayısınız. Seçim çalışmalarınız nasıl geçiyor? Nasıl bir seçim çalışması yöntemi izliyorsunuz?
Alanı iyi tanımamız ve 19 yıldır Eskişehirli hemşerilerimizle farklı ortamlarda bir arada oluşumuzun avantajını kullanıyoruz. Bu seçim, 4 yerel, 5 genel, referandum, Cumhurbaşkanlığı seçimi dahil olmak üzere bir fiil alanda çalıştığım 11. seçim. Alandaki seçim çalışmaları konusunda oldukça deneyimli olduğum söylenebilir. Planlı bir biçimde, kısıtlı süreçte olabildiğince çok kişiye dokunmaya özen göstererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısıtlı zamanı verimli kullanmak adına, 7 aday arkadaşımız ile işbölümü yaparak çalışıyoruz. Alanda, Eskişehirli hemşerilerimizden aldığımız enerji çalışma şevkimizi arttırıyor. 24 Haziran ülkemiz için önemli bir dönemeç. 24 Haziran sonrası barış içinde büyüyen, üreten, hakça bölüşen bir Türkiye hedefiyle enerji dolu, umut dolu ve kararlı bir seçim çalışması yürütüyoruz.


VATANDAŞ 'TAMAM' DİYOR
Saha çalışmalarında vatandaşların en çok şikayet ettiği konular neler? Neler talep ediyorlar? Neler duyuyorsunuz?
Ekonomik sorunlar ve huzur ortamının yoksunluğu, vatandaşlarımızın en çok yakındığı başlıklar arasında öne çıkanlar. Türkiye'nin çalışan ve üreten kesimleri artık hak ettikleri payı alarak hakça bölüşmek ve geleceğe güvenle bakmak istiyor. Özellikle çocukları ve gençlerin geleceği ile ilgili endişelerini sıklıkla dile getiriyorlar. İşsizlik, eğitimdeki sorunlar, hayat pahallılığı bu endişelerin içinde büyük yer tutuyor. Vatandaşlarımızdan sıklıkla duyduğumuz sözler değişimin gerekliliği. Kısacası 'Artık TAMAM' diyorlar.

Saha çalışmalarınızda çok etkilendiğiniz bir şey oldu mu? Zihninize not aldığınız ya da unutmadığınız, etkilendiğiniz?
Önceki seçimlerde oy oranımızın düşük olduğu, umutsuz olduğumuz bölgelerde bile umudun olduğunu görmek, insanların 'Artık TAMAM', 'Eskişehir TAMAM' derken kararlılığını görmek beni çok etkiliyor. Her gece günü bitirirken aklımda kalan ve her sabah çalışmalara aynı kararlılıkla başlamama sebep olan şey işte bu kararlılık. Değişimin bu kadar güçlü talep ediliyor olması beni çok etkiliyor.

ESKİŞEHİR LİSTESİNDE VAR
CHP'nin bu dönem 17 aday adayı vardı. 2. 3. ve 6. sıradan üç kadın milletvekili adayı gösterdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Her birinin birbirinden değerli olduğuna gönülden inandığım 17 arkadaşımız ile yola çıktık. Eskişehir'de kadınlar toplumsal süreçlerde yaygın bir biçimde yer alsa da Türkiye'de kadınların siyaset alanında yer almak için çok fazla talepkar olmadıkları bilinen bir gerçek olduğundan, şehrim Eskişehir adına bu talebi çok gurur verici bulduğumu belirtmeliyim. Aslında ben ayrımcılığın her türüne karşı olduğum için adaylık konusunda da cinsiyet ayrımcılığının söz konusu edilmesini çok doğru bulmuyorum. Ancak, Eskişehir'de hatta Türkiye'de hiçbir partide bulunmayan kadın oranının Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir listemizdeki varlığını, Eskişehirimiz adına övünç kaynağı olarak gördüğümü de itiraf etmeliyim.

UZLAŞI VE DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ
Uzun yıllardır siyasetin birçok kademesinde yer alan bir kadın olarak, kadınları siyasette erkekler kadar yer almaları konularında hep yüreklendirdiğim ve cinsiyet ayrımcılığın önlenmesine yönelik yıllardır sürdürdüğüm çalışmalar gereği, listemizi son derece anlamlı bulduğumu belirtebilirim. Kadının olduğu yerde uzlaşı ve demokrasi kültürünün olması, ülkemiz siyasetinde var olan siyaseti nezaketsizliğin kadın duyarlılığının getireceği nezaketle giderilebileceğine olan inancım, listemiz konusunda beni daha da sevindiriyor.



VATAN BORCU
Daha önce yerel seçimlerde belediye başkanı adayı oldunuz. Şimdi de milletvekili adayısınız. Sizi yerel yönetimlerden parlamento seçimlerine yönelten sebep nedir?
Cumhuriyet Halk Partililiği İsmet İnönü dönemine uzanan süreçte İl Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli görevlerde bulunan babam Avukat Cahit Denker'in kızı olarak çocukluğumdan beri CHP geleneği ile iç içe bir aile yaşamım oldu. Tepebaşı ve Büyükşehir belediye meclis üyeliği ile 1999 yılında başladığım aktif siyasi yaşamımdaki hizmet sürecimi bugüne kadar büyük bir zevkle ve gururla gerçekleştirdim. Bu süreçte büyük deneyim kazandım. 19 yılda yerel yönetim ve siyasette edindiğim tecrübeyi, Eskişehir'de iç içe yaşadığım insanların temsilcisi olmak adına parlamentoya aktarmak istiyorum. Yerel yönetimler siyasetin hizmet noktalarıdır. Parlamento ise siyasetin temsiliyet noktası. Bu temsiliyeti, Cumhuriyetin değerleri ve kazanımlarının; demokrasimizin ciddi tehdit altında olduğu bu dönemde çok önemsiyor ve bir vatan borcu olduğunu düşünüyorum.

Milletvekili olduğunuz takdirde özellikle üzerine eğileceğiniz bir alan, konu olacak mı? Eğitim, ekonomi, kadın mücadelesi, basın özgürlüğü vb.
Önce çocuklar. Türkiye'de uzun süredir çocuklarımız ile ilgili yaşanan olumsuzlukları biliyoruz. Çocuklarımız ülkemizin geleceği, eğitimleri başta olmak üzere güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamak önceliğim. Sonra gençler… Gençler; çünkü onlar üreten, gelişimin hızını yakalamış, akıl ve bilimle inşa edilmiş bir gelecek talep ediyor. Çocuklar ve gençleri bu anlayış içinde geleceğe taşımalıyız.

Nasıl bir milletvekili olacaksınız? Belediyelerle, Eskişehir İl Yönetimi ve diğer ilçe örgütlerinin yönetimiyle ilişkileriniz nasıl olacak? Sizi Eskişehir'de sık sık görecek miyiz?
19 yıldır Eskişehir siyasi yaşamında ortaya koyduğum anlayış aynı duruşla devam edecek. Eskişehirliyim. Bu şehir için üretmekten, Eskişehir'e hizmet etmekten büyük keyif alıyorum. Aynı anlayış içinde ülkem ve şehrim için üreteceğim. Belediyeler, İl ve İlçe Yönetimleri ile bugüne kadar uyum içinde oldum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden Milletvekili olduğum takdirde partimin tüm kademeleri ile uyum içinde olmaya devam edeceğim gibi, Eskişehir'e hizmet etme adına diğer siyasi parti temsilcileri ile uzlaşı sağlama adına gerekeni yapmaktan kaçınmayacağım. Eskişehir'in vekili olarak şehrin her noktasında olacağım. Benim için vekillik sıfatından daha önemli olan Eskişehirli olmak.

EN AZ DÖRT VEKİL
Eskişehir'in seçim sonuçlarına yönelik tahmininiz nedir?
Bu ülkeyi yönetme kararlılığıyla ülkemiz ve şehrimiz adına en güçlü şekilde sonuç alacağımızı düşünüyorum. Ancak fazla da mütevazı olmaya gerek yok. En az 4 milletvekili ile şehrimizi parlamentoda temsil etmek istiyoruz.



SANDIĞA SAHİP ÇIKIN
Vatandaş CHP'ye neden oy vermeli? CHP seçmeni olmayan vatandaşlara da bir şeyler söylemek ister misiniz?
Cumhuriyet Halk Partisi güçlendirilmiş parlamentoya, sosyal devlete en yüksek değeri veren, insan odaklı politikalar üreten bir partidir. Cumhuriyetimizi demokrasiyle, demokrasiyi sosyal devletle taçlandıran partidir. Bu güçlü gelenekle geleceğe de talibiz. Eşit yurttaş, çoğulcu demokrasi, sosyal adalet, farklı inançlara saygılı demokrasinin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi herkesin partisidir. Ülkenin kaderi tek bir kişiye, tek bir aileye, tek bir zümreye, tek bir parti devletine teslim edilmeyecek kadar önemlidir. Bu anlayış içinde vatandaşlarımız artık 'TAMAM' diyecek ve 25 Haziran sabahı umut dolu bir geleceğe uyanacağız. Bu kararlılıkta olan tüm vatandaşlarımızı 24 Haziran'da oyunu kullanmaya, sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum.
Editör: TE Bilisim