Öğretmenevinde gerçekleştirilen yemeğe; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, kamu kurum amirleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Tuna, büyük Türk düşünürü Yunus Emre'nin 'Gönül neyi sever ise dil onu şerh etse gerek' sözünü hatırlatarak, insanın gönlündeki sevgiye hiçbir şeyin engel olamayacağını bildirdi. Vali Tuna, 'Yaşlılık ve engellilik her toplumun gerçeği olduğundan, elbette bunlar beraberinde birçok hizmet sunumunu da getirecektir. Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün, engellilik ve yaşlılık alanında Bakanlık hizmetleri çerçevesinde evde bakım ücreti ile 2015 yılında 2538 engelliye ulaşarak yaklaşık toplam 26 milyon ödeme yapılmıştır. 225 engelli, 250 yaşlı vatandaşımızın resmi ve özel merkezlerimizde bakımını sağlamaktayız. 16 bin engelli vatandaşımıza kimlik kartı vererek ücretsiz seyahat hakkından yararlanmalarını sağlamış bulunmaktayız. Her zaman ve öncelikle sizlerin yanınızdayız, bunu asla unutmayın. Sizlerden tek ricam var: Sorunlarını bizimle çekinmeden paylaşın lütfen' dedi.

Engelli aileleri ile tek tek yakından ilgilenen Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, engelli öğrenciler tarafından sunulan folklor gösterisi de büyük bir ilgi ile izledi. (HM)

Editör: TE Bilisim