İl genel Meclis toplantısında görüşülen Beylikova İlçesinde bulunan köy mezarlıklarının cenaze namazı kılınan alanların kilitli parke taşı döşenmesi maddesinde söz alan AKP grup sözcüsü Süleyman Bakal, ' Daha önce bir grup çalışma yaptık. Şimdi bir talep daha geldi. Böylece tamamına vermiş olacağız. Beylikova İlçemize kilit parke taşı tamamen düzenledik. 21 köyümüzün tamamının köy meydanlarını kilit parke taşı yaptık. Asfalt olmayan köy yolumuz yok, içme suyu olmayan köyümüz yok. Dolayısıyla hizmet konusunda çok önemli aşama kaydettik' dedi.

Süleyman Bakal'ın konuşması ardından söz alan CHP grup sözcüsü İshak Gündoğan, ' İçme suyu sorunu yok diyor. Yok demek olmuyor. Bir dahaki ay yine bir önerge verecek. Sorun yok diyemeyiz. Meclisten geçen mezarlıkla ilgili kararlar hayata geçiriliyor mu?' demesi mecliste tartışmaya neden oldu.

Tartışmalara müdahale eden Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, 'Seçim dönemindeyiz. Eğer birileri kendimi göstereyim diye geliyorsa, gelmesin öyle geleni üzerim. Herkes adaylık çalışmalarını ilçesinde yapsın. Kimse burada adaylık çalışması yapmasın' dedi.

Tarım Alt Yapı Hizmetleri komisyonuna geçen ay havale edilen İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanmış olan ' Taşlı Arazi Islahı Projesi'nin uygulanabilmesi için gerekli olan 50 bin liranın 2014 yılı bütçe imkanları doğrultusunda değerlendirilmesi oybirliğiyle kabul edildi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim