Trafik sigortasında yüzde 20 indirim sağlayan tavan uygulaması başladı. Tavan fiyat, şehre ve araç sahibinin kaza yapıp yapmama durumuna göre değişecek. İl il belirlenen ücretler de belli oldu. Eskişehir'de basamağa göre en düşük 439 lira ödenecek.
Zorunlu Trafik sigortasındaki tavan uygulaması dün başladı. Hazine Müsteşarlığı'nın yayımladığı genelgeye göre; otomobillerde tavan fiyat 422 ile 2139 lira, motosiklette ise 181 ile 823 lira arasında olacak. Fiyatlar, sürücünün kaza yapıp yapmamasına göre değişecek. Riske göre 1'den 7'ye kadar basamak var. İlk kez araç alıp sigorta yaptıranlar 4'üncü basamak sayılıyor.
BASAMAĞA GÖRE
Sürücüler maddi hasarlı 3, bedeni hasarlı 1 kaza yapınca en riskli grup olan 1'inci basamağa düşüyor. Art arda üç yıl hiç kaza yapmayanlar 7'nci basamağa yükseliyor. 7'nci basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzluyor, 1'e yaklaştıkça pahalanıyor. Örneğin Eskişehir'de ilk kez trafiğe çıkan 4'üncü basamaktaki araç sahibi en fazla 799 lira, hiç kazası olmayan 7'inci basamaktaki 439 lira, 1'inci basamaktaki 1997 lira ödeyecek. Fiyat 81 ilde farklı olacak. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim