Bünyesinde İlçe Otogar Binası dışında İtfaiye Merkezi, Yol İşleri Merkezi, Koordinasyon Merkezi, cep sineması, sosyal donatılar gibi birçok birimi barındıracak olan Büyükşehir Belediyesi Çifteler Kompleksi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Çifteler Kaymakamı Akın Ağca, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, , Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Bugün burada çiftelerin en temel ihtiyaçlarından bir kısmını daha çözecek olan önemli bir yatırımın temel harcını atmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz hükümet 2012 yılının kasım ayında bütün şehir diye bilinen büyükşehir yasasını çıkardıktan sonra Büyükşehir Belediyemizin hizmet götüreceği sınırlar ilçeleri ve artık mahalle olarak anılan köylerimizi de kapsayacak şekilde genişletildi. Bu tarihten iki yıl sonra bu yasa uygulanmaya başlandı. Eskişehir'de merkezde iki büyük ilçeye Odunpazarı ve Tepebaşı'na sahip Büyükşehir Belediyemiz ve onların civarındaki yakın mesafelerdeki köyler bizim ortak ihtiyaçları karşıladığımız mekanlardı' ifadelerini kullandı.

'KEŞKE İMKÂN DA VERSELER'
16 bin küsur kilometrelik alandan sorumlu olduklarını ve Büyükşehir Belediyelerinin zor durumda bırakıldığını hatırlatan Büyükerşen, 'Büyükşehir Belediyesi bu kanun çıkmadan önce sayısal olarak ifade edersek 1400 kilometrekarelik bir alandan sorumlu iken şimdi 16 bin küsur kilometrelik alandan sorumlu. Hizmet götürmekle bizi yükümlü kıldıkları alanları daha başka tarif edeyim size Eskişehir'den Ankara il hududuna, kuzeyde Bolu il hududuna, batıda Bilecik il hududuna, güneyde Kütahya il hududuna kadar ne kadar köy ilçe varsa hepsinin ortak ihtiyaçlarını karşılama görevi bize verildi. Alt yapıdan üst yapıya kadar. Mimari projeler, imar planları, su, kanalizasyon, yollar, itfaiye, mezarlıklar, 600 küsur mezarlık, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. Bunların bakımı, defin işleri hep Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Onun dışında 554 kırsal alandaki köy büyükşehir belediyesinin mahallesi sayıldı. 160 - 170 km ötede mahallelerim var. Hatta bunların tarım hayvancılık konusunda da uygulanacak projelerden de Büyükşehir belediyesi sorumlu tutuldu. Bu böylesine geniş bir alanda hizmetten kaçan insanlar değiliz. Aksine hizmetleri keşke kısa sürede yapabilsek. Kısa sürede köylerimiz şehirdeki mahalleler gibi olabilse. İnsan bu hizmetleri yıkarken karşılığında da bunların yapılabileceği imkanları büyükşehir belediyelerine vermeli' diye konuştu.

'SORUNLARI BİR BİR ÇÖZDÜK'
Çifteler'in Büyükşehir Belediyesi ile daha da büyüdüğüne dikkat çeken Büyükerşen, 'Tüm sıkıntılara rağmen ilçelerimizin, yıllar boyu birikmiş sorunlarını da birer birer çözüme kavuşturmaya başladık. Çifteler İlçemizde önemli altyapı yatırımları gerçekleştiriyoruz. İlçemizin insan sağlığına zararı olan asbest içeren eski içme suyu hatlarını yeniledik. Çiftelere son 1 yıl içinde 13 kilometre içme suyu 5 kilometre de kanalizasyon hattı yaptık. Siz değerli Çiftelerli kardeşlerimize kaliteli ve sağlıklı içme ve kullanma suyu verebilmek için iki bin tonluk yeni su deposunun ve yeni içme suyu arıtma tesisinin inşaatına da başladık. Bu iki büyük yatırımı bu yılsonuna kadar hizmete açacağız' ifadelerini kullandı.

BİRÇOK HİZMETİ BARINDIRACAK
Temeli atılan kompleksin içerisinde bir çok hizmetin verileceğini söyleyen Büyükerşen 'Çifteler İlçe Terminalinin yanı sıra, İlçe İtfaiye Hizmet Merkezi, Kırsal Hizmetler Birimi, Büyükşehir Belediyesi Çifteler Koordinasyon Merkezi ile Su ve Kanalizasyon İdaresi de Çifteler Halkına bu kompleks üzerinden hizmet verecek' dedi. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim