CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e geldi. İlk durağı Alpu Belediyesi olan Kılıçdaroğlu, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller'i makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve partililer de eşlik etti.
SÖZ VERDİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güller, Kılıçdaroğlu'na lületaşından yapılmış hediyeler takdim etti. Ardından Belediye Binası önünde Alpululara hitap eden Başkan Güller, 'Sayın Genel Başkanım, 25 yıl aradan sonra kazandığımız belediyemizde, partimizin, genel merkezimizin bizler için sunduğu yerel yönetimler ilkelerine uygun olarak davranacağımıza ve değerli hemşerilerimiz arasında kesinlikle siyaset ve inanç ayrımı yapmadan onurla, gururla hizmet edeceğimize değerli hemşerilerimin huzurunda söz veriyorum' ifadelerini kullandı.
HESAP VERECEKLER
Sonrasında konuşan Kılıçdaroğlu, 'Buraya birinci geliş nedenim şu; Alpululara yürekten teşekkür etmek. Hepiniz sağ olun, var olun. Bizim aday gösterdiğimiz başkanı seçtiniz. Belediyenin durumu üç aşağı beş yukarı sizin de malumunuzdur. Alpu'ya doğru dürüst hizmetin gelmediğini de hepimiz görüyoruz. Siyasette yeni bir sayfa açtık. Siyasette kavga istemiyoruz. Türkiye bir ateş çemberinin içinde, Türkiye'nin adam gibi yönetilmesini istiyoruz. Kavgasız bir yönetim. Alpu'da yaşayan bütün vatandaşlar şunu rahatlıkla söyleyebilirler; Ben Gürbüz Başkana oy vermedim ama o benim başkanımdır. Hiçbir Alpulu arasında ayrım yapmayacak, herkese eşit hizmet götürecektir. Belediye başkanımız herkesi kucaklayacak. Belediye başkanlarımdan bir şey daha istedim, harcadıkları her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Harcanan para belediye başkanının kendi şahsi parası değildir, halkın parasıdır. Bugüne kadar Alpulular için harcandığı söylenen milyonların hesabı Alpuluya verilmedi. Yüreklice her kuruşun hesabını veren, vatandaşa hizmet götüren, Alpu için mücadele eden ve bunun için de çaba harcayan bir süreci başlatacak başkanımız ' ifadelerini kullandı.
İZİN VERMEYİN
Alpu Ovasına yapılması planlanan kömürlü termik santral konusuna değinen Kılıçdaroğlu, 'Buranın önemli bir ovayı bünyesinde taşıdığını biliyoruz. Burada bir kömür santrali yapmak istediler. Hep beraber bunun doğru olmadığını ve mücadelesinin verildiğini biliyorum. Bu mücadeleden şimdilik galip gelmiş durumdasınız ama emin olun bir süre sonra belki aynı şeyler yeniden gündeme gelebilir. Ama buna izin vermeyiniz. Bereketli topraklar kömür tozlarıyla mahvolmasın. Sizin ürettiğiniz ürünler mübarek ürünlerdir. Hangi ürünü üretiyorsanız alın teri karşılığındadır. Bu ürünleri bütün Türkiye'de herkes büyük bir güvenle alıp yiyebilir ama buraya bir kömür santrali yapılırsa en büyük zararı çiftçiler görür' dedi.
DAHA GÜZEL OLACAK
Alpu'da hayatın çok daha güzel olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Hep beraber göreceğiz. Buraya benim ilk gelişim, bundan sonra belki daha fazla gelirim. Başkan gelince bir de çay ısmarlarsın herhalde. Sizleri seviyorum. Hangi partiden olursa olsun, hiçbir vatandaşımı ayırmıyorum. Ama demokrasiye beraber sahip çıkacağız. Bir kişiye her türlü yetki verilmez' dedi.
HAYRAN KALDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alpu ziyaretinin ardından Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Eskişehir Kurtuluş Müzesi'ni gezdi. Müze ziyareti sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'na Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen eşlik ederken, müze hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Müzeyi büyük bir dikkatle gezen Kılıçdaroğlu, başta Eskişehir olmak üzere cumhuriyet tarihi açısından müzenin çok kıymetli olduğunu ifade etti.
TÜRKİYE BİLİYOR
Kılıçdaroğlu 'Sayın Hocamız Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir için yaptıklarını tüm Türkiye biliyor. Kendisi yerel yönetimlerde tüm belediye başkanlarımıza örnek olan bir isim. Eskişehir'in Kurtuluş Müzesi de Sayın Büyükerşen'in vizyonuna ve ismine yakışır bir müze olmuş. Tarihimizi teknolojiyi de en iyi şekilde kullanarak böylesine detaylı anlatan bir müzeyi hizmete sunduğu için kendisini ve ekibini kutluyorum. Çocuklar ve engelli vatandaşlarımızın da müzede unutulmadığını görmek beni ayrıca mutlu etti. Müze ziyaretimiz vesilesiyle Kurtuluş Savaşımızın kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum' dedi. HM
Editör: TE Bilisim