Saman alevi gibi
İlk devrenin son maçında (Adanaspor) olduğu gibi İstanbul maçına da hızlı başlayan bir Eskişehirspor vardı. Rakip kaleye yüklenen Şimşekler, iş bitirme konusunda ise oldukça beceriksizdi. Bruno Mezenga'nın forvette varla yok arası bir performans sergiledi. Forvet arkasında görev alan Erkan Zengin de sıkı markajdan bir türlü kurtulamadı. İlk 10 dakikalık saman alevinin ardından ipleri eline alan İstanbulspor, kaleci Kayacan'a takıldı.

Toz oldu uçtu
İkinci devre senaryo değişmedi. Daha organize olan konuk ekipti. Eskişehirspor kurgusuz hücumlarla gol aradı. 60'da kornerden gelen topu maçın kötülerinden Felix kafayla filelere gönderdi. Çok geçmeden sadece 2 dakika sonra Kojic skora dengeyi getirdi. 1-1'den sonra demoralize olan Es Es pozisyon geliştirmekte etkisiz kaldı. Kaan-Ofoedu kanat değişse de çare olmadı. 85'te Halil attı Es Es'in 3 puan hayalleri toz oldu uçtu.

Kurgusuzluk
Genel olarak bakıldığı zaman bir mağlubiyet telafi edilemeyecek bir durum değil ancak oyun içindeki kurgusuzluk ve inanılmaz dereceki bireysel hatalar ilk 6 için umutsuzluğa yol açıyor. Bruno Mezenga'nın performans olarak çok çok üzerine koyması şart. Orta sahadaki yumuşaklık birçok maçta başa bela olacak cinsten. Savunma kurgusu ise takımın en korkunç yanı.
Editör: TE Bilisim