Büyükşehir Belediye Meclisinin ikinci oturumunda 2020 yılı yatırım programı görüşüldü. AK Partililerin ret oyu verdiği yatırım programı için CHP'li İbrahim Arslan, '320 milyon yatırım için iddialı bir bütçedir' dedi.
Büyükşehir Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantı Aydın Ünlüce başkanlığında yapıldı. Toplantıda 26 konu gündeme geldi. 4'ü oy çokluğuyla kabul edilirken diğer 22 gündem maddesi ise oy birliğiyle meclisten geçti. 2020-2024 Stratejik plan taslağı ve 2020 yılı yatırım programına AK Partililer ret oyu verdi.
ÖNCELİK TRAFİK
Stratejik plan ile ilgili karşı oy gerekçelerini okuyan AK Partili Orhan Durmuş, planda iklim duyarlılığının arttırılmasının birinci öncelik olduğunu aslında ilk önceliğin trafik sorunu olması gerektiğini kaydetti. Performans hedeflerinin düşük olduğunu iddia eden Durmuş, bisiklet yolları planlarını ise olumlu bulduklarını, konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi. 2 tane yapılacağı söylenen kapalı otopark planlamasının yetersiz olduğunu da belirten Durmuş, kaynak olmasına rağmen konuya önem verilmediğini, yeşil alan ve müze konusunda da şehrin geri kaldığına dikkat çekti.
ÖVGÜLERLE BAHSETTİ
CHP'li İbrahim Arslan ise yeşil alan eleştirilerine yanıt vererek, yeşil alanı en çok olan kentlerden birinin Eskişehir olduğunu belirtti. Kentin müzeciliğe de büyük önem verdiğini aktaran Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da şehirde gerçekleştirdiği konuşmada Eskişehir'e övgüler yağdırdığını hatırlattı. Arslan, yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu vurguladı.
MAKETLERE BAKACAĞIZ
Yatırım programında bütçesi 320 milyon 327 bin lira olarak açıklandı. Yatırım programında açıklanan rakamın yetersiz olduğunu iddia eden AK Partili Durmuş, 'Açıklanan bütçe vatandaşın beklentisini karşılayamaz. Kentsel dönüşüm projelerine ayrılan tutar da yetersizdir. Geçtiğimiz ay oy birliği ile geçen Porsuk-1 ve Porsuk-2 projelerinin maketlerine bir 5 yıl daha bakacağız gibi duruyor. Yatırım programına bakıldığında sadece bir kısmının yapılacağını gösterir. Bu nedenle bu yatırım programına AK Parti grubu olarak ret oyu vereceğiz' ifadelerini kullandı.
BÜTÇENİN YÜZDE 35'İ
Durmuş'un söylediklerine karşılık konuşan CHP'li Arslan, 'Ben iddia ile söylüyorum. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ülkede yaşanan olumsuzluklara rağmen bütçesinin yüzde 35'ini yatırımlara ayırmıştır. Ekonomik sıkıntıyı göz önünde bulundurursak 200 milyon olarak da gelebilirdi. Bana göre çok iddialı bir bütçe' ifadelerini kullandı. İlgili madde AK Partililerin ret oyu vermesiyle oyçokluğuyla kabul edildi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim