Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaş Pazar ve çarşı yolunu tuttu. Her bütçeye göre ürün var. Ancak Ramazan dışında da vatandaşın cebini yakan et ve kıyma yine ateş pahası. Sonhaber Gazetesi olarak 16 Mayıs'ta başlayacak olan Ramazan ayı öncesi piyasa analizi yaptık. Ramazan ayında çoğunlukta tükettiğimiz ürünlerin fiyatları ise şu şekilde:
Ürün Fiyat (kg/demet)
Kuru Fasulye 6.50 - 40 lira
Pirinç 5.50 – 6.50 lira
Nohut 10 – 12 - 20 lira
Mercimek 4.80 - 7 lira
Hurma 9 - 80 lira
Kıyma 35 lira
Kuşbaşı 45 lira
Şehriye 2,5 lira
Barbunya 7 - 10 lira
Bulgur: 3 lira
Bütün tavuk: 9 lira
Yumurta: 4,5 - 6 lira
Hoşaflık kayısı: 18 lira
Marul: 2,5 lira
Domates: 3,5 lira
Salatalık: 3 lira
Dereotu: 1,5 lira
Maydanoz: 1,5 lira
RAMAZAN KOLİLERİ
Ramazan kolisi, özellikle büyük marketler tarafından çeşitli içerikleri hazırlanıyor. Ramazan kolisi, ihtiyaç sahiplerine vermek için veya Ramazan alışverişini toptan yapmak isteyenler için tercih edilebiliyor. 2018 yılında Ramazan kolisi fiyatları da merak edilenler arasında. Bu yüzden içeriklerine göre Ramazan kolisi fiyatlarını sizler için haberimizde derledik.
Ramazan ayında gelenek haline gelen ve hayırseverlerin ihtiyaç sahibi kişilere bağış yapmak için tercih ettiği gıda paketlerinde fiyatlar 39,90 TL'den başlıyor, içeriğine göre 99.90 TL'ye kadar çıkabiliyor. Ramazan kolileri, undan salçaya, şekerden çaya, çorbadan reçele kadar sahur ve iftar sofraları için temel gıda maddelerinden oluşuyor.
1. İçinde 10 adet ürün bulunan Ramazan kolisi 39,90 TL'den satılıyor. Bu Ramazan kolisinde, 4 kişilik bir ailenin iftar sofrası için ihtiyacı olan ürünleri içeriyor. Kolinin içinde pirinç, çay, tuz, ayçiçek yağı, hazır çorba, makarna, bulgur, un, toz şeker, fasulye bulunuyor.
2. 12 adet üründen oluşan Ramazan kolisinin fiyatı 46,90 TL. Bu pakette un, pirinç, çay, toz şeker, ayçiçek yağı, hazır çorba, zeytin, makarna, salça, bulgur, tuz ve kırmızı mercimek yer alıyor.
3. 14 adet üründen oluşan bu Ramazan kolisinin fiyatı 59,90 TL. Bu kolide pirinç, çay, toz şeker, toz şeker, ayçiçek yağı, salça, bulgur, mercimek, tuz, un, fasulye, makarna, hazır çorba, helva, irmik yer alıyor.
4. 16 adet üründen oluşan bu Ramazan kolisinin fiyatı 74.90 TL. Kolide Ayçiçek yağı, pirinç, mercimek, bulgur, çay, un, toz şeker, salça, makarna, çorba, helva, zeytin, irmik, tuz, fasulye ve tel şehriye yer alıyor.
5. 19 adet üründen oluşan bu Ramazan kolisinin fiyatı 99.90 TL. Kolide, çay, Ayçiçek yağı, toz şeker, pirinç, mercimek, bulgur, fasulye, zeytin, salça, un, makarna, çorba, Kemalpaşa tatlısı, Türk kahvesi, tuz, irmik, helva, tel şehriye ve küp şeker bulunuyor.





Editör: TE Bilisim