Belediyenin Aralık ayı meclis toplantısında söz konusu olaya tepki gösteren AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, yapılan yayının belediyenin meclis organını küçük düşürdüğünü söyledi. 'Meclis üyelerini ihanetle suçlayamazsınız diyen Yapıcı, 'Çok çirkin sizin kullandığınız bir haber. Belediye meclis üyelerini ihanetle suçlayıp ifşa edip bastığınız bir haber. Bu Bizim Şehir Gazetesi belediyenin bütçesiyle çıkarılan bir gazete. Belediye Başkanı belediyenin bütçesini, kaynaklarını kullanarak böyle bir şey yapamaz. Bunu siz 2015 yılında da yapmıştınız. Ama o zaman haberim yok demiştiniz' diye konuştu.

'KÜÇÜK DÜŞÜREMEZSİNİZ'
Yayınlanan haberin ahlaki olmadığını savunan Yapıcı, 'Meclisi küçük düşürücü bir haberdi. Yanlış bir işlem. Belediyenin kaynaklarıyla yapamazsınız. Cebinize para koyarsınız gazetelere ilan verirsiniz. Ama belediyenin kaynaklarıyla belediyenin diğer bir organını küçük düşüremezsiniz. Bu yaptığınız ne etiğe sığar ne ahlaka sığar ne de vicdana sığar. Eğer adalet olsun istiyorsanız, bir gün bu gazetenin bir sayısını çıkarma yetkisini bana verin, bakın o zaman ben neler yazacağım. Belediyenin nasıl yönetildiğini bir yazayım da insanlar görsün' şeklinde konuştu.

'ŞEFFAFLIKTIR'
Yapıcı'nın sözlerine sert tepki gösteren Büyükerşen, söz konusu haberin halkı bilgilendirmek ve şeffaflık olduğunu söyledi. Büyükerşen, 'O haberdir. Vatandaşlar kim bunlar diye soruyor bana. Bu halkın bilgilenmesi için gerçeği yansıtan, belediye meclisinde alınan kararla ilgili bir şeydi. Burada daha önce demiştim kitap basacağım diye. İl başkanınız da hani kitap basacaktı demişti geçenlerde. Kitap da basacağım. Eskişehirlinin bilmesi gerekiyor. Bu şeffaflıktır, bu netliktir. Daha önce size bunu söylemiştim. Belediye duyurur, ben de duyurdum. Eskişehirlinin hangi gerekçelerle hizmetlerin engellendiğini bilmesi lazım' ifadelerini kullandı.

'EL KOYULMADI'
Ayrıca Utku Çakırözer'in basına verdiği Odunpazarı Belediyesi'nin parası neden kesildi açıklaması ile ilgili de konuşan Ahmet Yapıcı, 'Bu para Odunpazarı Belediyesi'nin değil. Belediye Mayıs ayından kendisine emanet edilen paraları ödememiş. Sanki Odunpazarı'na uygulanmış bir işlemmiş gibi yalan ifade kullanılmış. Odunpazarı'nın parasına el koymak gibi bir şey yok. Odunpazarı'nın ödemediği vatandaşın kültür payı olarak ödediği paraları kestiler' dedi.

'VEKİLİMİZ YALAN SÖYLEMEZ'
Yapıcı'ya cevap veren Kazım Kurt, 'Vekilimiz soru önergesi verdi. Vekilimiz yalan söylemez. Şimdi doğrusunun ne olduğu soru önergesine verilen cevaptan sonra anlaşılacak. Kültür payı emlak vergileriyle ilaveten eklenen yüzde 10'ların Vilayette bir havuzda toplanmasından oluşur. Şimdiye kadar 10 milyondan fazla para gönderdik. Ama oradan adaletli bir geri dönüş beklerken sadece 800 bin liralık yardım alabildik. O zaman ödemiyoruz. Çükü siz bize vermiyorsunuz. Vekilimiz aracılığıyla Bakan'a soru soruyoruz Sayın Vali cevabını versin diye' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim