Üyelerine daha önce 1 milyon doların üzerinde destek sağlayan ve Eskişehir'in ihracatını arttırmak için çalışmalarını sürdüren Eskişehir Sanayi Odası, bu kapsamda yeni projelere başlıyor.
PROJE ÜRETİLECEK
Eskişehir'deki Madencilik, Beyaz Eşya Yan Sanayi, Gıda, Makine-Metal, Mobilya imalat sektörlerine yönelik yeni nesil ihracat destek programları hayata geçirilecek. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projeleriyle (URGE) Eskişehir'de üretim yapan tüm sanayinin ihracat yapması ve uluslararası alanda kabul görmesi hedefleniyor. URGE Projeleri hakkında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Söz verdiğimiz gibi şehrimizin sanayisini ileriye taşımak, tüm üyelerimizin ihracat yapmasını sağlayana kadar çalışmaya proje üretmeye, devam edeceğiz. Çünkü Eskişehir hepimizin ve omuzlarımızda bu şehri daha ileriye taşımanın sorumluluğu var' dedi.
BAŞLANGIÇTA 200 FİRMA
URGE projesiyle bugüne kadar hiç ihracat yapamamış ya da düzensiz olarak yapmış firmaları teşvik edeceklerini ifade eden Kesikbaş, 'Bu firmalarımızda ihracat planlaması ve pazarlaması bilincini geliştirmek; diğer bir deyişle onların dış pazarlara açılmasını sağlamamız geleceğimiz içinde çok önemli. Yeni projemizle ilk etapta 200 civarında firma URGE kapsamında ihracat desteklerinden faydalanacak' diye konuştu. ESO'nun ilk URGE Projesi'nin ESO Üyesi yapı malzemeleri sektörüne yönelik olduğunu, Ticaret Bakanlığından 1 milyon doların üzerinde ve hibe olarak firma başına yüzde 75 oranında destek sağlandığını hatırlatan Kesikbaş, şimdi sırada 5 sektöre önemli bir destek sağlanması için çalışmaların başladığını vurguladı.
İLK RANDEVU 25 OCAK
İlk URGE Projesi'nin ESO Üyelerinin yoğun ilgisiyle ve desteği ile başladığını belirten ESO Başkanı, 'Projeden haberdar olan farklı sektördeki üyelerimizden bizden yeni URGE Projesi talepleri oldu. Biz de Madencilik, Beyaz Eşya Yan Sanayi, Gıda, Makine-Metal ve Mobilya İmalat Sektörlerimiz için yeni projelerimizi tasarladık. Bu sektörlerdeki üyelerimizle Cuma günü saat 14.30'da odamız da bir araya gelerek bilgilendirmeyle talep oluşturma toplantılarımız gerçekleştireceğiz' dedi. URGE Projeleri'nin Ticaret Bakanlığına sunulacağını ve ESO koordinatörlüğünde yürütüleceğini belirten Kesikbaş, projeler kapsamında sektörel ihtiyaç analizi, eğitimler, yurt dışı iş heyeti programları, alım heyeti programları, fuar katılımları, tanıtım ve uluslararasılaştırma faaliyetlerinin yapılacağını anlattı. HM
Editör: TE Bilisim