Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu açılış töreni dün Eskişehir Ticaret Odası'nda gerçekleşti. Törene AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve birçok ETO üyesi katıldı.

BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ
Açılış töreninde konuşan ve Eximbank'ın ihracatın can simidi olduğunu vurgulayan Metin Güler, 'Projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Eximbank da bu projelerden biri. Şöyle ki, bugün ihracat için verilen her 100 liralık kredinin 41.6'sini Eximbank karşılıyor. İşte böylesine güçlü bir kuruluş olan Türk Eximbank'ın irtibat bürosu bugün itibariyle Eskişehirli ihracatçımızın hizmetinde olacak. Daha önce ihracat kredisi hakkında bilgi almak için Bursa'ya, Ankara'ya gitmek zorunda kalan üyelerimiz artık bu hizmeti Eskişehir'de alacak' dedi.

6. EXİMBANK İRTİBAT OFİSİ
Türkiye'de 6. Eximbank irtibat ofisini açtıklarını söyleyen Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 'Anadolu'da birçok kentte bu ofislerimizi açmaya çalışıyoruz. Sanayi odalarıyla, ticaret odalarıyla irtibat halindeyiz. Sadece Gaziantep'te ofisimiz vardı. Şuan genel merkezimiz İstanbul olmak üzere, Ankara'da toplam 11 şubesi olan bir bankamız. Bundan sonra da kentlerde, büyük ihracatçıların olduğu şehirlerde irtibat ofislerimizi açmaya devam edeceğiz' dedi.

HEDEFİMİZ 40 MİLYAR DOLAR
Eskişehir'deki irtibat ofisinin açılışında Nabi Avcı'nın önemli katkıları olduğuna dikkat çeken Yıldırım, 'İddialı hedefler koyduk. İhracata reel anlamda destek olmaya devam edeceğiz. Türk ihracatçısına desteğimizi artırmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl Türk ihracatına 33 milyar dolar katkıda bulunduk. Bu da Türk ihracatının yüzde 23'üne denk geliyor. Bu sene ki hedefimiz de 40 milyar dolardır. Yüzde 23'lük desteğimizi yüzde 26'ya çıkaracağız. Bu hedefe ulaşmak için de doğru adımlarla ilerliyoruz' diye konuştu.

İVME KAZANDIRACAK
Eximbank'ın Eskişehir ihracatına ivme kazandıracağını belirten Emine Nur Günay, '2016 yılında Eskişehir'in ihracatı 850 milyon dolar olurken, 2013 – 2016 döneminde Eskişehir'deki firmalara toplam 36.1 milyon TL ihracat desteği sağlanmıştır. 2002 yılında 100 bin dolar üzerinden ihracat yapan 62 firma varken, 2016 yılında bu sayı 179 oldu.2002 yılında 89 ülkeye ihracat yapılırken, 2016 yılında 140 ülkeye ihracat yapılmaktadır. Türk Eximbank bir yandan ihracatçılarımızın kısa vadeli ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan da uzun vadeli ve düşük faizli kredilerle çok önemli bir destek vermektedir. Önümüzdeki dönemde Eskişehir'imizde irtibat ofisinin vereceği katkının giderek büyüyeceğinden eminim' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim