Altınsaray Düğün Salonunda gerçekleşen kongreye CHP PM Üyesi Gaye Usluer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İl Başkanı Abdülkadir Adar ve partililer katıldı.
TAMAMLAYAN OLACAĞIZ
Kongrede konuşan İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Burada örgütsel çalışmaların da önemi ortaya çıkıyor. Bizler çok belediye aldık her istediğimizi yaparız düşüncesine girmemeliyiz. Kongre sürecine Tepebaşı'yla başlıyoruz. Şubata kadar ilçe kongrelerini tamamlayacağız. Bizler birbirinin eksiğini arayan değil eksik bıraktığını tamamlayan olursak başarı kendiliğinden gelecektir' diye konuştu.
YOLUNUZ YOLUMUZDUR
PM Üyesi Gaye Usluer ise, 'Hep demokrasiden bahsediyoruz. Demokrasi önce partimizde başlamalı. Demokrasinin azı çoğu yoktur. Tavrımız inanarak demokrasiden yana olursa o demokrasi ve verdiğimiz uğraş büyüyecektir. Tepebaşı örgüt seçimi çok önemlidir hep birlikte dayanışarak bu işi götüreceğiz. Yolunuz yolumuzdur' ifadelerini kullandı.
TEK YÜREK OLACAĞIZ
Milletvekili Jale Nur Süllü ise şöyle konuştu: 'Çok uzun süredir iktidar olamadık ama hiç bu kadar da yakın olmadık. 31 Mart seçimleri Türkiye'ye umut aşıladı. Eskişehir'den doğan güneş yavaş yavaş tüm Türkiye'ye yayılıyor. Ben genel seçimde iktidar olacağımıza inanıyorum. Kongreler bunun için ilk adım. Tek yapmamız gereken tek yürek olmak. El ele başarıyı yakalayabiliriz.'
KATLANARAK ARTTI
Milletvekili Utku Çakırözer ise Tepebaşı bölgesinin her seçimde oy arttırdığını belirterek, delegelere seslendi. Çakırözer, 'Tepebaşı bölgesinde her seçimde oylar katlanarak arttı. Bu belediye başkanımız kadar sizin de başarınız. Sizin sayenizde her seçimde artarak devam edecek' dedi.
EL BİRLİĞİYLE YAPTIK
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Tepebaşı'na baktığınızda sağ oy çok fazlaydı. Oylar 1999'da 34 binden 124 bine çıktı. Bu kolay bir rakam değil. Bunu el birliğiyle hayata geçirdik. Tepebaşı önceden seçimlerde yok sayılırdı ama şimdi ben de varım diyor. İki adayımız da bizim için eş değerdedir. Kazanacak arkadaş bizim arkadaşımızdır, bizim partimizdir' ifadelerini kullandı.
TEK BAŞINA OLMAZ
Mevcut Başkan Atilay Dalgıç, 'Elbette partiler örgütle vardır. Belediyeler örgütün bir parçasıdır ama tek başına iktidarı getirmez. Amacınız güçlü örgütü kurmakla geçti. 2 yıl sonra geldiğimiz noktada kimse bizim kavga içinde olduğumuzu partiyi küçük düşürdüğümüzü söyleyemez. Göreve devam etmemiz halinde mahalle meclislerin çalışacağı mahalle temsilcilikleri açacağız. Örgütte akraba değil çalışan olacak' dedi.
TANIMAYAN VAR
Başkan Adayı Yalçın Komşu ise 2 yıl önce yine Atilay Dalgıç ile mücadele ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu: '31 Mart seçimlerinde iktidarlığa ilk adımı attık. Bundan sonraki hedef ilk genel seçimde CHP'nin iktidar olduğunu görüyoruz. Bu şansı kaybetmememiz gerekiyor. Bu nedenle yol haritamız çok çalışacağız. Güçlü bir örgüt olması için üyelerin tamamının ilçe başkanını tanıması lazım.'
Konuşmaların sonunda yapılan oylamada mevcut Başkan Atilay Dalgıç 239 oy alırken Yalçın Komşu ise 137 oy aldı.
İŞTE YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Atilay Dalgıç başkanlığında yönetim şu isimlerden oluştu: Selma Akın, Nagehan Aşkun, Merve Baki Avci, Fatma Buket Çevirgen, Tuncay Delli, İdris Duttu, Nedret Erten, Hasan Hazar, Dönüş Hızlı, Özdemir Kayhan, Belma Meriç, Şerife Berrin Oktaş, İsmail Sevim, Baki Şubatlı, Talat Yalaz, Naim Yurtdaş.'
ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim