Öğrencilerin yanı sıra halkın da kitap okumak için geldiği kütüphanede, sınav zamanlarının da dışında yüksek oranda doluluk görülüyor. Kütüphanenin şu anda ihtiyacı karşılamadığını belirten okuyucular, eğitim düzeyinin, okur yazar oranının yüksek olduğunu, yüzbinlerce öğrencinin bulunduğu Eskişehir için daha büyük bir mekana ihtiyaç duyulduğunu anlattılar. Özellikle soğuk ve yağışlı dönemlerde mecburi olarak kullanılan alanın yetersiz olduğunu, yer bulmakta sıkıntı yaşadıklarını anlatan okuyucular, yaz aylarında bina dışı kullanım alanlarının bile ihtiyacı tam olarak karşılayamadığını belirtiyorlar.

MEVCUT BİNA YAKLAŞIK YARIM ASIRLIK

Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Şebnem Dağaslan ise, Eskişehir bir öğrenci şehri olduğunu ve 2 üniversitesi bulunduğunu belirtti. Okuma yazma oranının çok yüksek olduğu kentte, mevcut kütüphane binasının 1968'den beri hizmet verdiğini söyleyen Dağazlan, 'Artan nüfusa ve öğrenci sayısına göre bina kapasitesi yeterli gelmiyor. Her sene okuyucu istekleri doğrultusunda binanın içerisinde daha fazla yer kazanmak için düzenlemeler yapıyoruz. Önceki senelerde bahçede bir okuma bahçesi oluşturduk. Yaz dönemlerinde bahçemiz yoğun bir şekilde faaliyet gösteriyor. Bunları yapmamıza rağmen bina yeterli gelmiyor'' dedi.

60 BİN KÜTÜPHANEYE KAYITLI ÜYEMİZ VAR

Okuyucu istekleri doğrultusunda yeni kitapları takip ettiklerini anlatan Dağaslan, ''2014 yılı içerisinde 272 bin okuyucuya ulaştık. 190 bin kitabı da okuyuculara ödünç verdik. 60 bin civarında kütüphaneye kayıtlı okuyucumuz var. Bu rakamlara baktığımız zaman da kapasite olarak kütüphanemizin yeterli olmadığı ortaya çıkıyor. Türk Dünyası Kültür Başkenti tarafından ilimize yeni ve büyük bir kütüphane kazandırma çalışması var. Halk kütüphanesi olduğumuz için sadece öğrencilere değil 7'den 77'ye herkese hizmet veriyoruz. Daha fazla kişiye ulaşmak için yeni ve büyük bir kütüphaneye ihtiyacımız var'' diye konuştu.(İHA)

Editör: TE Bilisim