'Kulübümüze sponsor oldu'
'Eskişehirspor maddi anlamda zor bir süreçten geçiyor' diyerek sözlerine başlayan Kaan Ay, 'Kaynak arayışlarımız sonucunda güzel bir gelişme yaşandı. Koza Holding A.Ş. kulübümüze sponsor oldu. Kendileri ile reklam anlaşması sağladık. Bu anlaşmanın sağlanmasına vesile olan Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı'ya teşekkür etmek istiyorum' ifadelerini kullandı.

Bir müjde daha yolda
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kulüp Başkanı Ay özetle şu cevapları verdi;
'Spor Toto'dan alacağımız olan ücreti alabilmek için çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Önümüzdeki süreçte bunun da müjdesini vermek istiyorum. Yetkililer ile görüşmelerimiz devam ediyor. İşçi alacakları konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Yetkili avukat da şansımıza lise arkadaşım çıktı' dedi.

'5 Milyol alacağımız var'
'Halk faktöring'den de 5 milyon civarı bir alacağımız var' diyen Ay, 'Bu paranın 2 milyon TL civarını işçi alacakları için kullanacağız Maaşlarından tazminatlarına kadar hepsini ödeyeceğiz. Kalan miktar da Halk faktöring'e aktarılacak ve borcumuzdan 5 milyon lira gibi bir meblağ azalacaktır. Kanuni prosedürler hallediliyor' diye konuştu.

'90-100 Milyona borç kapanır'
Başkan Ay, 'Geldiğimizden beri 9,5 milyon TL gibi bir gelir sağladık. Şeffaf bir şekilde kulübü yönetmeye çalışıyoruz. Ankara'da İstanbul'da sürekli görüşmeler yapıyoruz. 90-100 milyon paramız olsa inanın bir lira borcumuz kalmaz. Samimi bir şekilde işleri çözmeye çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Başkan takımı değerlendirdi
Ligi de değerlendiren Ay, 'Eskişehirspor'un bu kadrosuyla ligi kötü bir konumda tamamlayacağına inanmıyorum. 3 haftadır oynuyoruz, hatalar yapıyoruz, sakat oyuncularımız var. 6 aydır futbol oynamayan oyuncularımız var. Aşırı zorlamadan dolayı yorgunluk ve sakatlıklar meydana geliyor. İnşallah takımımız milli arayı iyi bir şekilde değerlendirip güzel bir seri yakalayacaktır' dedi.

'Erdoğan'la görüşeceğiz'
Ay son olarak, 'Bildiğiniz üzere 21 Mart'ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'e gelecek. Kendisinden bir randevu aldık. Görüşeceğiz. Ancak detayları açıklamam çok doğru olmaz' ifadelerini kullandı.

Sakallı'ya teşekkür etti
Basın Sözcüsü Hasan Hüseyin Köksal, 'Başkanımız Kaan Ay haftanın belli bir dönemini Ankara ve İstanbul'da kaynak arayışları için değerlendiriyor. Eskişehirspor'umuzu maddi olarak rahatlatacak bir gelişme yaşandı. Bizler göreve gelirken bu kulübü şeffaf bir şekilde yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Yapılan bu sponsorluk anlaşması için başta Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İnşallah Eskişehirsporumuz özlenen yerlere ve günlere tekrar dönecek. Eskişehirspor hepimizin. Destek olmak isteyen herkese kulübümüzün kapıları sonuna kadar açık' dedi.
Editör: TE Bilisim