ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş, ES TV Yönetmeni Hüsamettin Polat, Anadolu Gazetesi Muhabiri Hilal Köver ve ES TV Kameramanı Kerim Çakan, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile bir araya geldi. İlk olarak ES TV'de yayınlanan Haber Masası programının konuğu olan Yüzügüllü, yayın sonrası ilçeyi tanıttı. Yapım ve plan aşamasındaki projelerden bahseden Başkan Yüzügüllü, Sivrihisar kültürünü yaşatmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.
NADİR İŞÇİLİK
İlk durak Aziz Mahmud Hüdayi Camii oldu. Restorasyon çalışmalarının bitmek üzere olduğu camii ile ilgili Yüzügüllü, 'İçinde bulunduğumuz cami 1400 yıllarınsa Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri adına yapılan bir cami. İki yıl öncesinde burada restorasyon başlattık. Bitme noktasına geldi. Eşsiz bir eser. Kalem işçilikleri Türkiye'de çok nadir bulunuyor. Bu yıl içerisinde açılışını yapacağız' dedi.
ESERLER SERGİLENECEK
Sonrasında 19. Yıl Sanat Çarşısı'ndan bahseden Yüzügüllü, 'Burası Sivrihisar'da eskiden kalan buradaki sanatkarların dükkanları. Biz de bu çarşıyı tekrar restore ettik. Önümüzdeki aylar içerisinde de açılışını yapacağız. adı da 19. Yıl Sanat Çarşısı olacak. O dönemdeki el sanatlarının burada sergileneceği ve hayata geçirileceği bir çarşı olacak. İki aya kadar bitireceğiz. Mesela buradaki yorgancımız en az 45-50 yıldır yorgan sanatıyla uğraşan bir esnafımız. İnşallah eski dönemi bu döneme taşımış olacağız' ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE'DE İKİNCİ
Sivrihisar'ın Kilim Müzesi'ne kavuşacağını belirten Başkan Yüzügüllü şöyle konuştu: 'Sivrihisar el sanatlarıyla, kilimleriyle meşhur bir ilçe. Bugün burada da inşallah geçmişimize sahip çıktığımız, değerlerimizi bugüne taşıdığımız, varlığını hissettirebileceğimiz bir kilim müzesi oluşturma kararı aldık. Burasının da hemen hemen yüzde 90'ı bitmiş durumda. 2 ay içerisinde açılışını yapacağız. Türkiye'de de ikinci kilim müzesi olacak. Yüzün üzerinde eser olacak burada.'
CAZİBE MERKEZİ
Sivrihisarlıların hoş vakit geçirebileceği yeşil alan Uçapark'ta çeşitli düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Yüzügüllü, 'Burası insanlarımızın nefes alabileceği, orman havası yarattığımız çok güzel bir cazibe merkezi oldu Uçapark. Bu projemizin de son noktasına geldik. İki ay içerisinde açılışını yapıyoruz. Buraya gelen bir vatandaş yürüyüş yollarıyla sabah sporunu yapabilir. Kamelya ve barbekülerde mangalını yapabilir. İleride kafe ve restoran tarzı yerlerimiz var. Çocuklarını oynatmak isterse çocuk oyun bahçelerimiz var, orda çocuklarını oynatabilir' şeklinde konuştu.
ETKİNLİKLER OLACAK
Eski Askeri Hastaneyi Kültür Merkezi'ne dönüştüren Yüzügüllü, şu bilgileri verdi: 'Burası zamanında askeri hastane olarak kullanılmış, 100 yılı aşkın bir bina. Yunanların kaçış esnasında zarar verip yaktıkları bir binaydı. Biz bu binayı restore ettik ve kültür merkezi olarak hayat verdik. Yan tarafında buranın Kent Müzemizi oluşturuyoruz. Bir tarafta Kent Müzesi, bir tarafta Kültür Merkezi olarak halka hizmet vereceğiz. Biz burayı tek olarak düşünmüyoruz. Her şeyden önce etkinliklerimiz burada olacak. Bir de Kent Müzesi yan tarafta olacağı için ilk misafirlerimizin iniş noktası burası olacak. Kültür Merkezimiz tamamlandı. Kent Müzemiz ise çevre düzeniyle beraber 1 yıl içinde hayat bulacak.' HM
Editör: TE Bilisim