2019 yılı 3'üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Akın Ağca başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda bir araya gelen il müdürleri, belediye ve kurum başkanları, yapılacak ve devam eden projeler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Erdinç Özkurt, Şehir Hastanesi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte kapanan devlet hastanesi hakkında konuştu. Özkurt, 'Hastanenin yıkımı il ilgili deprem dayanıklık testleri istendi. Onların çalışması yapılıyor. Osmangazi Üniversitesi ile görüşüldü. İşlemler devam ediyor onay geldikten sonra yıkım işlemleri yapılacak' dedi. Özkurt ayrıca İl Sağlık müdürlüğü olar 12 tane projelerinin olduğunu, üçünün gerçekleştiğini, birinin ise iptal edilme durumu olduğunu sözlerine ekledi.
PROJE BEDELLERİ KONUŞULDU
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Akın Ağca ise Eskişehir'de 22 yatırımcı kuruluşun gerçekleştirdiği yatırımların toplam proje bedellerinin 4 milyar 977 milyon 540 bin TL, 2019 yılı ödeneğinin 718 milyon 387 bin TL, 2019 yılı 2. dönem sonu itibariyle harcamanın 186 milyon 298 bin TL olduğu bilgisini verdi. Ağca, 'Toplam 330 adet projenin 71'i tamamlanmış, 148'i devam etmekte, 40'ı ihale aşamasında, 7'sinin ihalesi yapılmış olup, 64 projeye ise henüz başlanmamıştır. Bu projelerin dönem sonu itibariyle ortalama fiziki gerçekleşme oranı yüzde 54 ve ortalama nakdi gerçekleşme oranı yüzde 51'dir' dedi.
YOL SORUNLARI GÜNDEMDE
Toplantıda çevre belediyelerin yaşadığı yol sorunu da konuşuldu. Çatıören Kavşağı'ndaki yolun hatalı yapıldığını söyleyen Seyitgazi Kaymakamı Murat Demirbilek, söz konusu hatadan dolayı ölümlü kazaların yaşandığını ve yolun onarılması gerektiğini ifade etti. Mahmudiye Kaymakamı Salih Sak ise İsmetpaşa Kavşağı'nda da kazaların yaşandığını, bölgede yaşayan vatandaşların ve öğrencilerin kavşağa altgeçit istediğini söyledi. Mihalıççık Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ise Mihalıççık-Eskişehir karayolunun ne zaman gündeme alınacağını sordu. Karayolları 4. Bölge Müdür Yardımcısı Rıza Mucukgil da sorunlar genel müdürlüğe iletileceğini ifade etti. MELTEM KARAKAŞ KAYA





Editör: TE Bilisim