'Böyle camia için değer'
Maça ilk 11'de başlayan ve ilk golün asistini yapan Ferhat Kiraz, önce sezon başına değindi. 30 yaşındaki solak, 'Sezonun ilk yarısında her hafta maça çıkacakmışız gibi genç kardeşlerimiz ile maçlara hazırlanarak çalıştık. Hem saha içinde hem saha dışında genç futbolculara ağabeylik yapmaya çalıştık. Zor bir süreçti. 6 Ay değil 6 hafta bile oynamamak bir oyuncu için ciddi dezavantaj yaratıyor. Ama ortada da Eskişehirspor gerçeği diye bir gerçek var. Böyle bir taraftar için, böyle bir camia için 6 ay beklemeye değer dedim ve sezon başında kalmaya karar verdim' diye konuştu.

'Eskişehirspor şanslı'
'Bu taraftarın önünde oynayacağım günün hayalini kurarak çalışmalarıma devam ettim' diyen Ferhat Kiraz, 'Eskişehirspor böyle bir taraftar kitlesine sahip olduğu için çok şanslı. Eskişehirspor'un diriliş hikayesinde yer almayı çok istedik. Yeni yönetim geldi ve transfer yasağını kaldırdı. Bu haftaya kadar süre almamış oyuncuların da içerisine dahil olduğu bir kadro ile biz bu ligin en güçlü takımı olan Gençlerbirliği'ne rakip olarak Eskişehirspor'da ilk maçımıza çıktık. Rakip çok güçlü olunca maçın önem derecesi de arttı. 18 bin taraftarın tribünlerde yer aldığı maçta iyi mücadele ettik' dedi.

'Mükemmel bir galibiyet'
Ferhat Kiraz, 'Maça kötü başladık. Rakibimiz ciddi pozisyonlara girdi. Ama kalecimiz Melih'i tebrik etmem gerekiyor. Bizi oyunda tuttu. Skorda geriye düşmediğimiz sürece de rakibimizin oyununa cevap verdik. Çok güzel zamanlamalarda da golleri bulduk. Bana göre mükemmel bir galibiyet aldık. Gençlerbirliği de iki maç kaybederek bize bilenmiş bir şekilde gelmişti. İnşallah oyunumuzun çok daha üstüne koyarak puanlar toplamaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

'Düşme adayı olurduk'
Solak futbolcu, 'Eskişehirspor ikinci devreye genç oyuncular ile devam etmiş olsaydı büyük bir düşme adayı olacaktı. Bu liglerde uzun süreler oynamış bir oyuncu olarak söyleyebilirim ki bizim Süper Lig yarışına dahil olabilecek bir kadromuz var. 20 puanımız var ilk 6 yarışına dahil olabilmek için ciddi bir seriye ihtiyacımız var. 5-6 maçlık galibiyet serisi yapmadan ilk 6 hedefinden bahsedemeyiz. Şu an için ilk olarak bulunduğumuz konumdan bizi uzak tutacak galibiyetleri almamız gerekiyor. Eskişehirspor'un dirilişi adına ilk olarak kendimizi ligde daha rahat sıralara atmamız gerekiyor. Sonraki süreçte hedefimizin ne olduğuna bakarız' dedi.

'Hocamızdan çok memnunuz'
'Fuat Çapa bu sene ciddi anlamda bir çaba gösterdi' diyen futbolcu, 'Çok sayıda antrenör ile çalışmış tecrübeli bir futbolcu ile söylemeliyim ki, genç oyuncularımızın Fuat Çapa'ya denk gelmeleri büyük bir şanstı. Türkiye'ye ilk geldiğim yıllarda benimde hocam olmuştu. Hocamızın çağın futboluna uygun bir çalışma sistemi var. Oyuncu antrenör ilişkisinde çok başarılı bir isim. Hocamızdan çok memnunuz. Oynayamadığımız süreçte bize psikolojik anlamda da çok yardımcı oldu' ifadelerine yer verdi.

'Ciddi teklifler alıyorlar'
'Genç oyuncuların gelişiminin herkes farkında' diyen Ferhat Kiraz, 'Yurt içinden ve yurt dışından takip ediliyorlar, ciddi teklifler alıyorlar. Bu oyuncular geçtiğimiz yıl U-21 ve U-19 takımında mücadele ederken bu seviyeye gelmiş durumdalar. Bunun en büyük etkeni şüphesiz Fuat Çapa'dır. Fuat Çapa olmasa Karabükspor'un durumundaki oyunculardan çok bir farkı olmayabilirdi. Taraftarımızın vermiş olduğu destek ve Fuat Çapa'nın özverili performansı sayesinde bu kardeşlerimiz ciddi mesafeler kat etti' dedi.

Adil forma dağıtımı
'Öğrenmeye açık kardeşlerimiz Eskişehirspor'u hedefi olan bir takım seviyesinde tutmayı başardı' diyen Kiraz, 'Artık bizlerde onlarla birlikte lig yarışındaki zorlu mücadeleye devam edeceğiz. Tecrübeli, tecrübesiz ayrımı yok. Hocamız kim hak ediyor ve takıma katkı sağlayacaksa ona forma verecektir. Genç kardeşlerimiz arasında Avrupa'da önemli takımlarda mücadele edebilecek isimler var' diyerek sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilisim