2017 yılının Şubat ayında kuralar çekildi ve heyecanlı bekleyiş sona erdi. Kimi umutlarını bir sonraki yıla bağladı, kimi ise yıllardır çektiği özlemi bu yıl sonlandırmanın heyecanını bekledi. Ve beklenen gün geldi. Eskişehir'de yüzlerce hacı adayı geçtiğimiz gün Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanından kutsal topraklara yolcu edildi. Eskişehir'de her yıl umre ve hac organizasyonlarına yeni bir soluk getiren İkra Tur bu yıl da güzel bir organizasyon ile hacı adaylarını uğurladı. Yakınları hacı adaylarını uğurlamak adına havaalanını tıka basa doldurdu. Burada ilahiler okundu, dualar edildi ve hep birlikte 'Lebbeyk Allahümme Lebbeyk' duası edildi. Duaların ardından hacı adayları kutsal topraklara kavuşacak olmanın duygusunu paylaştı. 9 yıldır hac özlemi çeken Arslan Direkçi, 'Çok mutluyuz, tarif edilemez duygular içerisindeyim. 9 yıldır bekliyoruz. Allah'ıma şükürler olsun bu sene çıktı kağıdımız. Oraya gitmek isteyenlere Cenab-ı Allah imkanlar versin, gitsinler' dedi.
İkra Tur şirket sahibi Bilal Ünal hac organizasyonu için özenle bir çalışma gerçekleştirdiklerini, hacı adaylarının 40 günlük süre içerisinde kendilerine emanet olduğunu kaydetti. 'Hacı adaylarının ya da bir insanın ömründe çıkacağı en kutsal yolculuk başlıyor şu an. 9-10 yıldır kura bekleyenler var. Şubat ayında kuralar çekildi. Kurası çıkan hacı adaylarımız için de söz verdiğimiz gibi Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanından uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Biz de bu güzel işin organizasyonunu yaptığımız için çok mutluyuz. Uçağımız Eskişehir'den kalkacak ve dönüşte yine Eskişehir'e inecek. 38-40 günlük bir hac programı olacak' diye konuştu.
Bilal Ünal ayrıca hac programının içerisindeki programlardan da şöyle bahsetti: 'Hacı adaylarımız önce Medine'ye inecekler. Medine'de 5 gün konaklayacaklar. Peygamber Efendimiz'in kabri şerifini ziyaret edecekler. Ravza-i Mutahharra'da namaz kılacaklar. Ardından Uhut savaşının yapıldığı Uhut dağını, Kıbleteyn, küba, yedi mescidleri, cennetül bakiyi gezme fırsatları olacak. Daha sonra Mekke'de de ilk umrelerini yapacaklar, ardından da Hudeybe, ciran umre ve tenim umrelerini eda edecekler. Her gün toplu tavaf programlarımız olacak grubumuzla beraber. Sevr dağı, Hira-Nur dağı, Arafat, Müzdelife, Mina şeytan taşlama bölgesi, cennetül mualla kabristanı ziyaret edilecek. Cin mescidi, secere mescidi, peygamber efendimizin doğduğu evin ziyareti olacak. Daha sonra Arafat vakti geldiği zaman, hac vakti geldiği zaman da Arafat'a çıkıp vakfe yapacaklar. Ardından şeytan taşlayacaklar. Kurbanları kesilecek ve hacı olmuş olacaklar inşallah. Rabbim şimdiden kabul etsin. Gitmeyenlere de o sevgiyi o duyguları yaşamayı nasip etsin inşallah.' HM
Editör: TE Bilisim