Önce büyük parçalar halinde yapılacak çalışma şemasını hazırlayan kadınlar, 132 bilek gücünü birleştirerek ortaya çıkarttıkları Atatürk imzasından yapılan örgüyü Cumhuriyet'in kuruluşunun 952'inci yıl dönümünde Eskişehir'de yapılacak etkinliklerde sergileyecek.
İZ BIRAKACAĞIZ
Kahve ve siyah renklerden oluşan ve 4 bin 356 örgü parçanın birleşimiyle tamamlanan Atatürk imzasında, yaşları 18 ile 81 arasında değişen 132 kadın görev yaptı. Projenin sahibi ve örgü eğitmeni Sema Doyran, sloganlarının 'sonsuz bağlılık' olduğunu dile getirerek, 'Projemizin amacı cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünde iz bırakabilmek. Atatürk'e bağlılığımızı bu şekilde ifade etmek istedik' dedi.
3 AYLIK ÇALIŞMA
Projenin tamamlanması için 3 aydır çalıştıklarını anlatan Doyran, şunları belirtti: 'Kadınlarımız hep gizli kahraman olarak hayatımızda. Çok fazla ön planda olamıyorlar. Biraz da onları ön plana çıkartmak, onların sesini duyurmak için bu işe giriştik. Büyük bir denizde küçük bir damla olabildiysek ne mutlu. Elbette en büyük destek eşlerimizden.' 100 metrekarelik Atatürk imzası, 28 Ekim'de Tepebaşı Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında sergilenecek. HM
Editör: TE Bilisim