CHP İl Başkanlığı'nın çağrısıyla Hamamyolu'nda bulunan Türkiye İş Bankası önünde toplanan vatandaşlar, Ekrem İmamoğlu için başlatılan sembolik destek kampanyasına katıldı. Kampanyaya CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ve birçok vatandaş katıldı. İmamoğlu'na destek kampanyası için gelen vatandaşlar, banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bağış kampanyası hakkında konuşan ve Eskişehirlilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Abdülkadir Adar, Ekrem İmamoğlu'na haksızlık yapıldığını kaydetti. Bağış kampanyasının ilk kıvılcımını Eskişehir'den vermek istediklerini ifade eden Adar, '31 Mart'ta yapılan seçimlerin sonucunda sadece bir tek yerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda seçimler iptal edildi. Bu 100 liranın 25 lirası sahte 75 lirası gerçek gibi bir şey. Olmayacak bir şeydi yani. Ama oldu. Olmayanların olduğu bir ülke haline geldik Türkiye'de çünkü' dedi.
İLK KIVILCIM ESKİŞEHİR'DEN
Türkiye İş Bankası'nın Hamamyolu Porsuk Şubesi'nin özel vezne açarak tüm vatandaşlara beklemeden parasını yatırabilme olanağı sunduğunu duyuran Adar, 'Bu bağışlar doğrudan CHP Genel Merkezi hesaplarına yapılacak. Buradan İmamoğlu'nun harcamalarına kullanılacak bu paralar. Ve en alt sınır 20 lira, üst sınır 54 bin 656 lira' diye konuştu. Vatandaşların nasıl bağış yapacağına dair bilgi de veren Adar, 'Belli banka hesap numaralarında Ziraat Bankası'nda, İş Bankası'nda, Vakıflar Bankası'nda, Deniz Bank'ta var. Dolayısıyla bizim il merkezini arayarak arkadaşlarımızdan hesap numaralarını alabilirler. Tüm bankalarda havalelerde ücret alınmayacak' şeklinde konuştu.
DEMOKRASİ KATLİAMI
Seçimlerin tekrarlanmasını hukuk ve demokrasi katliamı olarak nitelendiren Jale Nur Süllü, 'Çok büyük emek verildi ve hakkıyla kazandığı bir seçim elinden alındı İmamoğlu'nun. O elinden alınan mazbata sadece İstanbul ve Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası değil tüm Türkiye'nin mazbatası. Vatandaşlarımız bu konuda çok hassaslar. Farklı siyasi partiye oy veren vatandaşlarımız da bu uygulamadan çok rahatsız oldu. Biz inanıyoruz ki İmamoğlu çok büyük farkla bir kez daha kazanacak. Başarısı pekişecek. Bu sembolik bir destek ve inanıyorum ki İmamoğlu'nun gücüne güç katacak' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim