Toplantıya, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede ülke gündemi ve Alevi vatandaşların sorunları, sıkıntıları konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu. Prof. Dr. Usluer AK Parti iktidarında Türkiye'de vatandaşların etnik köken ve mezheplerine göre sınıflara ayrıldığını, insanların birbirine ötekileştirildiğini, adeta düşmanlaştırıldığını iddia etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, ülkede yaşayan tüm insanların inançlarına saygılı, tüm inançlara eşit mesafede olması gereken bir kurum olduğunu ifade eden Usluer, ancak bugünkü konumuyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın adeta bir mezhebin temsilcisi gibi görünüm verdiğini belirtti.

'SADECE LAFTA KALDI'
Dernek başkanları ise; Başbakan ve Cumhurbaşkanın Alevi vatandaşlardan oy istemelerine karşın, inanç özgürlüğü, tüm inançlara eşit mesafede olmak adına hiçbir yasal düzenlemenin yapılmadığını, söylenenlerin seçim zamanlarında ortaya çıktığını ve sadece lafta kaldığını söyledi. Dernek başkanları, CHP'nin ülke çapında tüm CHP'li belediyelerde başlattığı uygulamaya ilişkin Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri meclislerinde oy çokluğuyla, 'Cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi, belediyelerin diğer inançlara gösterdikleri kolaylıklardan Cem Evlerinin de yararlanacağı' konusunda alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Usluer de, 'CHP iktidarında tüm vatandaşlarımız için inanç özgürlüğü ve vicdan özgürlüğü yeniden, yasalarla koruma altına alınacak. Türkiye'de Ortadoğu ülkelerini kan gölüne çeviren mezhep kavgalarına izin vermeyeceğiz' şeklinde konuştu.

BU DAHA BAŞLANGIÇ
CHP'li belediyelerin aldığı 'Cem Evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi' yönündeki kararın bir başlangıç olduğunu kaydeden CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, 'CHP iktidarında yapılacak yasal düzenlemelerle bizzat devletimiz tarafından inanç ve vicdan özgürlükleri koruma altına alınacak, etnisite ve mezhepsel yabancılaştırılmalara izin verilmeyecek' dedi.
23 Dernek Başkanı, Prof. Dr. Usluer'in milletvekili aday adaylığını kutlayarak, TBMM'de Eskişehir'i temsil edecek kişilerin toplumun tüm kesimlerinin sorunlarının sesi olacağını, bu nedenle Eskişehir'in öz evlatları tarafından temsil edilmesinin çok önemli olduğunu vurguladılar ve Usluer'e yolunun açık olmasını dilediler.(İHA)

Editör: TE Bilisim