Vali Güngör Azim Tuna, basında geniş yer bulan müzede sünnet düğünü olayıyla ilgili, 'Şu anda konu yasal prosedüre taşındığı için gerekli incelemeler yapılıyor. Bunun neticesinde, belki bundan sonraki uygulamalarda neyi yapmamız gerektiği, neyi yapmamamız gerektiğiyle ile ilgili güzel bir çerçeve ortaya çıkacak' dedi.

Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülen 'Eskişehir İli Kültür Mirası Envanterinin Oluşturulması' konulu proje kapanış toplantısı ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlendi. Yazılı ve görsel basın organlarına 'Müzede Sünnet Düğünü' başlıklı haberlerle gündeme gelen müzenin girişinde bulunan bir dolapta düğün ve özel etkinlikler için kullanılan ürünlerin bulunması dikkat çekti. Müzede düzenlenen etkinliğe katılan Vali Tuna, çıkan haberleri değerlendirdi.

Müzede zaman zaman etkinliklerin düzenlendiğine dikkat çeken Tuna, 'Güzel etkinliklerimiz oluyor ama haberlere çıkan bahse konuyla ilgili şuanda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından soruşturuluyor. Soruşturma bittiğinde daha detaylı açıklama yaparız. Bu konuyla ilgili şu anda çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Müzelerin yaşayan alanlar olmasında, birtakım etkinliklerde kullanılmalarında fayda olduğunu düşünüyorum. En azından her tarafı olmasa da belli mekanlarını kullanmak gerekir. Bizde 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı'nın bazı etkinliklerini burada yapmaya çalıştık. Tabii bu işin haddi, hududu neresidir, nerede durmamız gerekir, bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Şu anda konu yasal prosedüre taşındığı için gerekli incelemeler yapılıyor. Bunun neticesinde, belki bundan sonraki uygulamalarda neyi yapmamız gerektiği, neyi yapmamamız gerektiğiyle ile ilgili güzel bir çerçeve ortaya çıkacak. Bugün yapılan toplantıda ise, Eskişehir'de ne kadar kültür varlığı varsa onlarla ilgili bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmanın Arkeoloji Müzesi'nde yapılması bizim içinde güzel bir etkinlik oldu' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim