Olaydan kısa süre sonra Bulgaristan'da yakalanan ve 3 Temmuz'da Kapıkule Sınır Kapısı'nda polis ekiplerine teslim edilerek Eskişehir'e getirilen Moldova uyruklu 4 kadın şüpheli, savcılıktaki sorgularının ardından salıverildi.
SINIR DIŞI KARARI
Kadınların, Türkiye'de bir süre çalıştıktan sonra ülkelerine dönmek için diğer şüphelilerin bulunduğu araca bindikleri ve olayla ilgilerinin olmadığı tespit edildi. Savcılık, kadınların sınır dışı edilmesine karar verdi. Moldova uyruklu A.A, A.A, T.T. ve N.K, adliyedeki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi. Soruşturma kapsamında tutuklanan Moldovalı hizmetçi I.D'nin erkek arkadaşı Aleksandar A. ise çıkarıldığı mahkemece cezaevine konuldu.
ZİYNETLER ARANIYOR
Savcılık ve mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Aleksandar A'nın, 'Sarar ailesindeki işimden ayrılınca bir daha Eskişehir'e gelmedim. Cep telefonumu erkek kardeşim de kullanıyordu. Bazı görüşmeleri o yapmış olabilir' dediği öğrenildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince şüphelilerin kaçış istikametindeki güvenlik kamerası görüntülerinin izlettirildiği A.A'nın, kayıtlardaki kişinin kendisi olmadığını iddia ettiği belirtildi. Polis ekipleri, Sarar çiftinin evlerinde darp edilip çelik kasadan hırsızlık yapılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturma kapsamında aralarında Aleksandar A'nın kardeşinin de olduğu zanlıların kimliklerinin tespit edildiği ve yakalanmaları için çalışma başlatıldığı öğrenildi. AA
Editör: TE Bilisim