CHP Eskişehir Milletvekili ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, İkinci İnönü Zaferi'nin 95'inci yıldönümünde Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan mücadelesi nedeniyle İnönü ilçesine İstiklal Madalyası verilmesini önerdi. CHP'li Çakırözer, İnönü'nün özgürlük ve bağımsızlık için canını feda etmekten kaçınmayan şerefli bir ulusun azim, fedakarlıkve kararlılığının en çarpıcı örneğini yıllar önce ortaya koyduğunu söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Torba Yasa' görüşmeleri sırasında Şanlıurfa'ya verilecek İstiklal Madalyası düzenlemesi gündeme geldi. Görüşmeler sırasında ulusumuzun küllerinden yeniden doğduğu Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'nde en çetin mücadelelerinin geçtiği İnönü Savaşları'nın önemine dikkat çeken CHP'li Çakırözer, 'Varlık ve yokluk mücadelesinde Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuluşu sürecinde 1 Nisan 1921 tarihi yani İkinci İnönü Zaferi en önemli tarihlerden birisidir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın çok kritik bir döneminde kazanılan bu zafer, ulusumuzun inanç ve kararlılığın tarihimizin altın sayfalarına yazılan önemli sembollerinden birisidir' dedi.

'ZAFERİ TAÇLANDIRALIM'

İkinci İnönü Zaferi'nin ulusumuzun kurtuluş umutlarını diri tutan, bağımsızlık savaşının başarıya ulaşmasında da çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çakırözer, İkinci İnönü Zaferi'nin yıldönümünde İnönü'nün manevi şahsiyetine İstiklal Madalyası taltif edilmesi önerisinde bulundu. (HM)

Editör: TE Bilisim