Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Grup Toplantısı'nda, partisinin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday göstereceği 9 büyükşehir, 11 il olmak üzere 20 belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grup Toplantısı'nda Burhan Sakallı'yı partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Burhan Sakallı, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay ile birlikte Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Kavşağında partililerin yoğun katılımı ile karşılandı. Coşkulu bir şekilde davul zurna eşliğinde karşılanan Burhan Sakallı ve beraberindekiler, vatandaşları selamladıktan sonra AK Parti İl Binası önüne geçti. Uzun konvoylar eşliğinde parti binası önüne giden Sakallı'yı yine coşkulu bir kalabalık karşıladı.



SELAMI VAR
İl binası önünde konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, 'Sayın Cumhurbaşkanımız hatıra fotoğrafı çektirirken, kulağıma eğildi ve şunu söyledi: Burhan Başkan Eskişehir'e, Eskişehirlilere selam söyle benden. Onlar benim ne demek istediğimi anlar. Herhalde Sayın Cumhurbaşkanımızın o selamıyla birlikte ne söylemek istediğini şehrimize ve sizlere hangi selamı iletmek istediği konusunda hiçbir tereddüdümüz yok' diye konuştu.

KIRMAYACAĞIZ
Yunus Emre'nin 'Ben gelmedim davî için, benim işim sevi için / Dost'un evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim' dizelerini okuyan Sakallı, 'Yakmaya gelmiyoruz, yıkmaya gelmiyoruz, yapmaya inşa etmeye, imar etmeye geliyoruz. Dolayısıyla Eskişehir'i çok seviyoruz, vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Ama burada asıl yapmamız gereken şey bu şehirde yaşayan sayıları 800 bini, 900 bini aşan değerli hemşerilerimizin gönüllerini inşa etmemiz gerekiyor. Kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden, hiç kimseyi dışlamadan, herkese ama herkese bu büyük mavi kubbenin altında bir yer olduğunu hissettirerek her görüşten, her inançtan hemşerimizi bu mavi kubbenin altındaki çağrımıza davet ediyoruz' dedi.

YORULMAYACAĞIZ
Kimsenin kendini ötekileştirilmiş hissetmeyeceğinin altını çizen Sakallı, 'Bizim zamanımızda bizim sesimizle, bizim sözümüzle bu şehirde yaşayan hiç kimse kendini ötekileştirilmiş, dışlanmış, itilmiş kakılmış hissetmeyecek; aksine herkes, her bir vatandaşımız bu şehrin kendisini birinci sınıf bir hemşerisi hissedecek. Onun için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, onun için Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi, onun için diğer ilçe belediyelerimiz sadece ve sadece hemşerilerimizin ve o beldede yaşayan vatandaşlarımızın belediyesi olacak' diye konuştu.

TAÇLANACAK
Teşkilatın da başkanın da hazır olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, '24 Haziran gecesi yine buradaydık. Bu noktada bir söz vermiştik. Şimdi mahalli seçimlerle 24 Haziran başarımızı taçlandıracağız inşallah' dedi. 'Eskişehir için çalışmanın başlangıcı' diyen AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, 'Bu yolu sizlerle ilmek ilmek ördük. İnşallah son noktayı da 31 Mart 2019'da Büyükşehir Belediyesi'ni ve 14 ilçemizi alarak başkanımızı büyükşehir belediye başkanı yapacağız' şeklinde konuştu. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, 'Biz her zaman söylediğimiz gibi büyükşehiri ve tüm ilçeleri alacak güce azme, teşkilata sahibiz' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim