Huzur Mahallesi'nde 16 Ağustos 2013 tarihinde bir inşaat şantiyesinde alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada, Mehmet Türkoğlu'nu (22) öldürdükleri, Hayrettin Türkoğlu'nu (33) ise yaraladıkları iddia edilen O.A., M.E. ve E. K.'nin yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada sanıklar da hazır bulundu.

Duruşmada konuşan mağdur avukatı, olay yerinde keşif yapılmasını isteyerek, 'Para ödememek için böyle bir yola başvurmuşlar. Olayda bir ölü, bir de yaralı var. Ortada bir borç var. Madem öldürme kazaen oldu, neden kimsenin parası ödenmedi? Olaydaki dördüncü kişi kayıp.'

Sanıkların vekili ise yaptığı savunmada, 'Olay günü müvekkillerimin üzerinde 10 bin TL para vardı. Para vermeye gelmişlerdi. Olayı Osman işledi. Diğer zanlılar kiraladık katil tuttuysa kendileri olay yerine neden gitti?' diye konuştu.

Duruşmada konuşan bir yakınları, hastaneden taburcu olan ve tedavisi evinde süren Hayrettin T.'nin, kardeşi Mehmet'in olayda hayatını kaybettiğini henüz bilmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar M.E. ile E.K.'nin tahliyesine karar verirken, olayda ağır yaralanan Hayrettin T.'in ifadesinin alınması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör: TE Bilisim