Geçtiğimiz gün Erenköy Mahallesi'nde yaşayan Gülten ve Güray Kahvecioğlu çiftinin ekonomik sıkıntılarını gündeme getirdik. Ailenin feryadına kulak veren Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, dün Kahvecioğlu'nun yaşadığı eve giderek, erzak ve yakacak yardımı yapacağını bildirdi. Aynı şekilde haberi okuyan vatandaşlar ise, sosyal medya üzerinden aileye yardım etmek için seferber oldu. Gazetemizi arayan birçok kişi ailenin adres bilgilerini isteyerek, destek olmak istediklerini söyledi. Şimdi aile yapılacak yardımları heyecanla ve merakla bekliyor.
SARAÇ'TAN İŞ DESTEĞİ
Kahvecioğlu ailesine bir güzel haber de Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Metin Saraç'tan geldi. Saraç, gözlerinden engeli olan Güray Kahvecioğlu'nun iş sorununu çözeceğini ve kendi fabrikası olan boyPlast'ta istihdam edeceğini duyurdu.
İHTİYAÇLARI VAR
Ailenin yardıma ihtiyacı olduğunu anlatan Erenköy Mahalle Muhtarı Osman Çalış ise, 'Sosyal medyadan çok kişi ulaştı bana. Yardımcı olmaya çalışıyoruz. İhtiyaçları var. Erzak, yakacak ihtiyaçları acil olanlar bunlar. Evlerinde doğru düzgün bir şey yok. Biz her türlü yardımı ulaştırmaya hazırız. Evini isteyenlere gösteririz. Aile ile görüştürürüz. İstanbul'dan bir iş insanı arayıp elinden geleni yapmak istediğini söyledi. Vatandaşlarımız çok duyarlı' dedi.
AİLEDEN TEŞEKKÜR
Yardım etmek isteyenlere teşekkür eden Güray Kahvecioğlu, 'Çok teşekkür ederim. Sağ olsunlar. İnşallah yardım ederler bize. Ben buraya Düzce'den geldim hanımın yanına. Maaş durumum yok. Eşyamız, hiçbir şeyimiz yok. Hanımla beraber geçinmeye çalışıyoruz. Odunpazarı Belediyesi geldi. 'Size yardım edeceğiz' dedi. Yardım eden insanlara çok teşekkür ederim. İnşallah bu aileyi güldüreceksiniz' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim