Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Kentin yoğun bölgelerinde vatandaşlar artık ücretsiz internet hizmetinden faydalanabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'İnternet günümüz dünyasında hayatımızın çok önemli bir bölümünü teşkil etmekte. Biz sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda, vatandaşlarımızın ücretsiz, hızlı ve güvenli bir internet bağlantısı ile tüm dünyadaki gelişmelere anında ulaşabilmeleri için şehrimizin özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde ücretsiz internet hizmetini devreye alıyoruz' dedi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre ilk olarak Haller Gençlik Merkezi ve ESPARK çevresinde devreye alınan bu hizmet, çok yakın zamanda Adalar, Sazova Parkı ve KentPark'ta da devreye girecek.

'Ücretsiz Wi-fi Uygulaması' ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Büyükerşen, uygulamadan yararlanmak isteyenlerin, cep telefon numaraları ile veya Facebook hesapları ile bir kereye mahsus üye olduktan sonra istedikleri zaman bu hizmetten ücretsiz faydalanabileceklerini bildirdi.

Ücretsiz Wi-fi hizmetinin 5651 Sayılı 'İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun' çerçevesinde verileceğini belirten yetkililer, bu uygulamadan yararlanarak yasada belirtilen suçları teşkil edecek şekilde yayın ve paylaşım yapanların bireysel sorumluluk taşıyacakları ifade edildi. (HM)

Editör: TE Bilisim