Mevcut başkan İrfan Çetinkaya aday olmak istememesine rağmen yeniden seçimlere katılırken, emekli öğretmen Rıza Ateş aday olarak yönetime talip oldu. Seçimler sonrasında 139 oy ile mevcut başkan İrfan Çetinkaya yeniden seçilerek güven tazeledi.

3 yılda bir sandığa giden Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı 8'inci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. 22 yıllık dönemde ilk kez sandığın kurulduğu vakıfta mevcut başkan İrfan Çetinkaya ve emekli öğretmen Rıza Ateş başkanlık için mücadele etti. Genel kurul öncesinde açıklama yapan Başkan İrfan Çetinkaya, 'Aday olmayacağımı söylemiştim. Ancak üyelerden imza kampanyası ile adaylığım istenince seçimlere katıldım. 22 yıldır buranın kurucusu ve başkanı olarak görevdeyim. Amacımız Alevi-Sünni ayrımına izin vermemekti. Hepimiz aynı peygambere aynı Allah'a inananlar olarak kardeşiz. Bunu sürdürme, birlik ve beraberliği koruma gayretlerimiz sürecek' dedi.

261 delegesi bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı kurulunda 238 kişi oy kullandı. Kullanılan oylar sonucu 139 oy alan mevcut Başkan İrfan Çetinkaya güven tazelerken Rıza Ateş 97 oy aldı. (HM)

Editör: TE Bilisim