Sendika üyeleri Hamamyolu'ndan başladıkları yürüyüşlerine Sağlık İl Müdürlüğü önüne gelene kadar devam etti. Sağlık İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan SES, Türk Sağlık Sen ve Tabip Odası temsilcileri sağlıkçıların sorunlarına değindi.

Sağlık İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönem yaşandığını belirterek şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanlarının ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

TALEPLER ANLATILDI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Yalçın Mutlu, ise Sağlık Bakanlığı'ndan taleplerini ise şöyle özetledi: 'Çalışma koşullarımız acilen düzeltilsin. Yıllarca haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştığımız halde bugüne dek bir türlü verilemeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz. Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz.'

Son olarak konuşan Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, 'Bugün niçin buradayız, bunu anlamayanlar var, örneğin sağlık bakanı anlayamamış, sağlık bakanına ESOGÜ Tıp Fakültesi'nde yapacağımız forum ile yanıt vereceğiz. Onun anlama isteği varsa, duymak istiyorsa bizi dinleyecek' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim