Kasım 2019 döneminde işsizlik önceki yılın aynı dönemine göre 1 puan artış ile yüzde 13,3 seviyesinde gerçekleşti. İşsiz sayısı önceki yılın aynı dönemine göre 327 bin kişi artarak 4 milyon 308 bin kişiye çıktı. İşsizlik oranı yüzde 13,3 olurken genç işsizliği oranı yüzde 24,5 olarak gerçekleşti. Vatandaşlar ise işsizlik olmadığı kanaatinde.
BAŞLANGIÇ ŞART
Ünzile Kocabıyık: İşsizlik var ama iş olup da beğenmeme durumu da var. Okullardan meslek sahibi oluyorlar. Kendi dallarında iş bulmak evet zor ama bir yerden başlamaları gerekiyor.
İŞSİZLİK YOK
Levent Döner: İşsizlik diye bir şey yok. İnsanlar rahata alışmış. Herkes masa başı iş arıyor. İşsizlik olsa, en az lise öğrencisinde 4 bin lira telefon var, gelir olmasa bunları kimse alamaz.
KİME BAKARSANIZ İŞSİZ
Selim Yıldız: İşsizlik çok. Ben de bir işsizim. Yani kime bakarsanız işsiz. İşsizlikte yapılacak bir şey var mı bilmiyorum. İşsiz olarak geziyoruz. Erken yaşta emekliliğe takıldım, bekliyoruz.
GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR
Salim Acabay: İşsizlik gün geçtikçe artıyor. Önceden insan gücüyle çalışan yerler makineyle çalışıyor. Bunun önünü kesmek hükümetin sorunu. Gençlerimiz okuyor ve mağdur oluyor.
HABER: ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim