AKP listesinde Karacan sürprizi

AKP'nin Eskişehir Milletvekili aday listesi açıklandı. Listede Salih Koca ve Harun Karacan sürprizi yaşandı. 7 Haziran seçimlerinde 2. sırada yer alan Salih Koca, 1 Kasım seçimlerinde listeye giremezken, yerel seçimlerde AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Harun Karacan ikinci sırada yer aldı.

AKP Eskişehir Milletvekili aday listesi şöyle:

1 Nabi Avcı

2 Harun Karacan

3 Emine Nur Günay

4 Yetkin Tetik

5 Ali Demirel

6 Yılmaz Altın

MHP'de Demirel yine liste başı

MHP, 1 Kasım seçimleri için aday listesini açıkladı. Açıklanan liste dün YSK'ya teslim edildi.

Listede ilk sırada yine MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel yer aldı.

İkinci sırada Metin Nurullah Sazak, üçüncü sırada Şenel Altun, dördüncü sırada Ahmet Muhammed Hızlan, beşinci sırada Kezban Akkaya, altıncı sırada ise Timur Faruk Yatmaz yer aldı. MHP'de milletvekili aday adaylığı için 24 kişi başvuruda bulunmuştu. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Kayıhan Çağlar ve Emine Edizgil aday adaylığı için başvuruda bulunanlar arasında yer almadı. Son seçimde MHP'nin altıncı sıra adayı olan Ahmet Muhammed Hızlan yeni listede dördüncü sıraya, beşinci sırayı adayı Timur Faruk Yatmaz ise altıncı sırada yer aldı. 7 Haziran'da üçüncü sırada yer alan ve 1 Kasım seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulunan Mustafa Kemal Tekin ise listede yer bulamadı. (HM)

HDP'de adaylar tamamen değişti

HDP'nin milletvekili aday listesi belli oldu. Listenin birinci sırasında Işık Polat, ikinci sırasında Nurettin Aldemir, üçüncü sırasında Fatma Curka, dördüncü sırasında Abdulkadir Kabul, beşinci sırasında Mehmet Latif Çelebi, altıncı sırasında Nermin Kaya yer aldı. 7 Haziran seçimlerinde aday olan Mete Gürsoy, Rukiye Güven, Hasan Hüseyin Karabulut, Gülser Şenşafak, Ceren Gökçe ve Barış Sulu, 1 Kasım listesinde yer almadı.

HDP'nin eşcinsel adayı Barış Sulu, twitter'dan yaptığı açıklamada 'HDP listesinde yokum çünkü başvuru yapmadım, tüm Adaylarımıza bu zorlu süreçte başarılar diliyorum, LGBTİ haklarını savunmaları dileğiyle...' ifadelerini kullandı.(HM)

Saadet Partisi seçimlere tek başına giriyor

7 Haziran seçimlerinde Büyük Birlik Partisi ile ittifak yapan Saadet Partisi, 1 Kasım seçimlerine tek başına giriyor. Saadet Partisi'nin Milletvekili aday listesinde şu isimler yer alıyor.

1 Fesih Bingöl

2 Nazif Ayaz

3 Muhammed Güney

4 Muhammed Ali Köse

5 Yasin Yentürk

6 Murat Kavak

Demokrat Parti'de adaylar değişmedi

Demokrat Parti'de milletvekili aday listesi değişmedi. Demokrat Parti 1 Kasım seçimlerine de 7 Haziran seçimlerindeki adaylarla girecek.

Demokrat Parti aday listesi:

Hasan Hüseyin Kaya

Metin Eker

Mustafa Kaya

Abdullah Leblebici

Ömer Acar

Seval Gökkaya

LDP adaylarını açıkladı

Liberal Demokrat Parti (LDP), 1 Kasım seçimlerinde LDP'yi temsil edecek milletvekili aday listesini açıkladı.

Listenin ilk sırasında Muhterem Siviş, ikinci sırasında Önder Artan, üçüncü sırasında Tayfun Özdemir, dördüncü sırasında Kemal Güner Poyraz, beşinci sırasında Mustafa Özkan, altıncı sırasında ise Duygu Akalın yer aldı.(HM)

Editör: TE Bilisim