Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında, farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan Engelliler Haftası sebebiyle şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza sorun ve isteklerini sorduk. Problemleri birbirinden farklı olsa da her birinin verdiği ortak mesaj 'Önümüzdeki engeller kaldırılsın, biz her şeyi başarırız' oldu.

Firuz Yüz (56): Tramvay biniş ve inişlerinde çok zorluk çekiyoruz. Rampaların önlerine arabalarını koyuyorlar. Engellilerin sorunları baya çok. Yetkililerden tramvaylarda iniş ve binişlerini kolaylaştırmalarını istiyorum.

Gülşen Keskin (38): Yetkililerden daha fazla iyileştirme, öncelik istiyorum iş konusunda. İnsanları eğitmek için toplantılar yapılabilir. Vatandaşlardan istediğim; ilk önce o sandalyede kendisinin ya da ailesinin olduğunu düşünüp ona göre davranması.

Nihal Önce (50): Tekerlekli sandalyelerimiz, ortopedik araç ve gereçlerimiz Sosyal Güvenlik kapsamı içerisine alınırsa çok iyi olur. Bir de üretken olmak istiyoruz. Önümüzdeki engeller kaldırılsın, biz her şeyi başarırız. Vatandaşlardan empati yapmalarını bekliyorum.

Burak Sakçı (27): İnsanları daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Ben cam kemik hastasıyım. Devletimizden bu hastalığa sahip olanların aldığı ilaçlar için destek bekliyorum, ek ücreti almalarını istemiyorum. Kemiklerimiz kırılsa da umutlarımız sağlam.

Neslihan Gürcan (49): Engellilerin sıkıntıları çok. Raporlarda sıkıntı çekiyoruz. Raporlarımız düştü. Bazı engellilere verilen aylıklar düşürüldü. Marketlere girerken yolumuz kapanıyor, karşı karşıya geçerken zorluk çekiyoruz. İyi insan da var kötü insan da var.

Emel Kapanoğlu (52): Hastanelerde sıkıntı yaşamaktayız, erişimlerimiz çok güç. Yunus Emre Devlet Hastanesi yenilendi, girişinin rampa olması bizim için sıkıntı. Hastanedeki teknolojilerden faydalanamıyoruz. Röntgen cihazı, sedye gibi.

DUYARLI OLUN
Engelliler Haftası nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Vilayet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. İl Müdür Alper Sezer, 've engellilerimize yönelik tüm hizmetlerimiz kesintisiz devam etmektedir' dedi.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlandı.
DESTEKLENSİN
Törene Vali Yardımcısı Alper Balcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer, Sivil Toplum Kuruluşları katıldı. Haftanın önemine ilişkin konuşma yapan İl Müdürü Sezer, 'Engelliler alanındaki gündemin canlı tutulması ve bu konudaki duyarlılığın arttırılması ile ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle kendini göstermiştir. İlimizde engelliler alanında verilen hizmetler ve gerçekleştirilen faaliyetler göz önüne alındığında ülkemiz açısından şehrimizin önemli bir noktada olduğu görülmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak temel prensibimiz, engelli ve ailenin bütüncül olarak desteklenmesidir' dedi.
26 BİN KİMLİK KARTI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlerden söz eden Sezer, '3 bin 82 kişiye aylık olarak bin 305 lira tutarında evde bakım ücreti ödemesi yapılmaya devam edilmektedir. 3 özel bakım merkezinde toplam 249 ruhsal ve zihinsel engellinin korunma ve bakım hizmetine devam edilmektedir. Müdürlüğümüze bağlı Engelli Kadın Rehabilitasyon Merkezi'nde 56 zihinsel engelli kadının bakımı yatılı olarak sağlanmaktadır. Bu güne kadar 26 bin 726 engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verilmiştir. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili müracaat eden engellilerin belirtilen sınava katılımları için gerekli çalışmalar yapılmakta ve engellilerimize yönelik tüm hizmetlerimiz kesintisiz devam etmektedir' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim